Aards, betrokken en zelfbewust

De verwevenheid van cultuur en religie in katholiek Utrecht, 1300-1600 [2 delen]

Productkenmerken

Auteur: Bogaers, Llewellyn, Uitgever: Levend Verleden, 1110 pagina's, ISBN: 9789090226910. Boeknummer van verkoper: 89097.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Paperback, 25 cm, 1110 pp. Ills.: zwart/wit illustraties. Dit boek gaat over het dagelijkse leven in laatmiddeleeuws Utrecht. De gegevens zijn geput uit de archieven. De analyse van het buurtleven, de armenzorg, broederschappen en processies laat saamhorigheid zien en plaatst samenleving, kerk en religie in een nieuw licht. Er is geen sprake van herfsttij, de welgestelden zagen juist kans om zichzelf steeds beter te profileren. Het argument van het zieleheil speelde daarbij een cruciale rol. Als een detective ontpelt Llewellyn Bogaers de betekenislagen van dit beladen begrip. Door de herkenning die deze analyse oproept, wordt ons vaak primitieve beeld van de Middeleeuwen bijgesteld. Deze studie legt de basis voor een nieuwe kijk op de Reformatie. In laatste instantie gaat dit boek over het wezen en de kwetsbaarheid van religie. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789090226910.

€ 35,00
Op voorraad
Aards, betrokken en zelfbewust

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Aards, betrokken en zelfbewust - De verwevenheid van cultuur en religie in katholiek Utrecht, 1300-1600 [2 delen]" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

Aards, betrokken en zelfbewust

Hoofdtitel Aards, betrokken en zelfbewust
Ondertitel De verwevenheid van cultuur en religie in katholiek Utrecht, 1300-1600
Uitgever Levend Verleden Utrecht, Levend Verleden
Auteur(s) Bogaers, L.C.J.J., Bogaers, Llewellyn
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 799
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 03-2008
ISBN 9789090226910

Flaptekst Aards, betrokken en zelfbewust

In Aards, betrokken en zelfbewust krijgt de laatmiddeleeuwse mens weer een herkenbaar gezicht.

Dit boek gaat over het dagelijkse leven in laatmiddeleeuws Utrecht. De gegevens zijn geput uit de archieven. De analyse van het buurtleven, de armenzorg, broederschappen en processies laat saamhorigheid zien en plaatst samenleving, kerk en religie in een nieuw licht. Er is geen sprake van herfsttij, de welgestelden zagen juist kans om zichzelf steeds beter te profileren. Het argument van het zieleheil speelde daarbij een cruciale rol. Als een detective ontpelt Llewellyn Bogaers de betekenislagen van dit beladen begrip. Door de herkenning die deze analyse oproept, wordt ons vaak primitieve beeld van de Middeleeuwen bijgesteld. Deze studie legt de basis voor een nieuwe kijk op de Reformatie. In laatste instantie gaat dit boek over het wezen en de kwetsbaarheid van religie.