Alles in de wind

Productkenmerken

Auteur: Groot, Harry de, 144 pagina's, Paperback, ISBN: 9789060133330. Boeknummer van verkoper: 10860.

Productbeschrijving

De Alk, softcover 144 blz., met veel fotos. Het leven van Ina Deurwaarder aan boord van de Motorspits Orion voor- tijdens- en na de oorlog. ISBN 9789060133330 scheepvaart, binnenvaart. In zeer goede staat

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Alles in de wind

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Alles in de wind" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Alles in de wind

Hoofdtitel Alles in de wind
Ondertitel het verhaal van een schipperskind
Uitgever Alk B.V., Uitgeverij De
Auteur(s) de Groot, Harry, Groot, Harry de
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 144
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 05-2012
ISBN 9789060133330

Flaptekst Alles in de wind

Dit boek schetst een beeld van een schippersgezin in crisistijd en de daarop volgende oorlogsjaren. Een ruim tachtigjarige vrouw kijkt terug op haar jeugd, haar worsteling met haar streng orthodoxe opvoeding en de drang naar vrijheid die ze uiteindelijk vond in Canada. De oorspronkelijke Engelse tekst werd vertaald en bewerkt door Harry de Groot.

"Alles in de wind" gaat over een schipperskind. De jeugd van Ina Deurwaarder speelde zich af aan boord van de motorspits Orion. Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze naar haar grootouders. Na slechts enkele jaren naar school te zijn geweest werd de twaalfjarige Ina teruggehaald naar boord om als oudste kind mee te helpen in de huishouding. Toen was de oorlog inmiddels uitgebroken. Nadat ze hun schip in 1944 noodgedwongen hebben verlaten vond het gezin onderdak in de buurt van Eefde, waar het woonde in een kippenschuur. In die omgeving leerde Ina haar toekomstige man kennen met wie ze in 1953 naar Canada emigreerde.

Recensie Alles in de wind

Auteur: A. Meeusen • Bron: NBD Biblion • Brontitel: Alles in de wind • Datum: 22 juni 2012
Lees-en kijkboek over de geschiedenis van een van de 8 à 9000 binnenvaartfamilies die ons land telt. Over varen, boten bouwen, repareren, krapte bij kas, krapte aan boord. Kortom over alle dagelijkse beslommeringen in de familie die woont en leeft op een binnenvaartschip. De auteur is een expert in de binnenvaart en heeft naar aanleiding van het boek Ina's Story van A. van Arragon-Hutten een soort reconstructie van de waarheid gemaakt. Gelardeerd met veel origineel fotomateriaal in zwart-wit en goede verhalen. Mooi van opbouw en chronologisch, zoals dat bij een ware geschiedenis hoort. Goed geschreven en gedocumenteerd.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Alles in de wind
Alles in de wind
★★★
301
€ 5.00