Baksteen in Nederland

De taal van het metselwerk (2 foto's)

Productkenmerken

Auteur: Diversen, Uitgever: Sdu Uitgeverij Koninginnegracht, 239 pagina's, Nederlands, Gepubliceerd in 1991. Boeknummer van verkoper: 188575377.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

1991, goed, harde kaft met omslag,239 pagina's,rug van de omslag licht verkleurd. Het eerste kwart van het boek behandelt grondstofwinning, produktieproces en karakteristieken van baksteen en mortel, metseltechniek, vormen en gedrag van baksteenconstructies. Leerzaam, maar de vele wetenswaardigheden gaan nogal eens ten onder in het tè technische verhaal. Het prachtig uitgevoerde tweede deel presenteert elf voorbeelden van moderne baksteenarchitectuur: van Berlages Koopmansbeurs en De Klerks woningen in de Spaarndammerbuurt tot het recente hoofdgebouw van de NMB en twee-onder-één-kap villa's in Voorburg. Elk project wordt eerst (architectuur)historisch beschreven, daarna wordt ingegaan op constructieve bijzonderheden. De heldere, prettig-kritische teksten en het grote aantal, vaak bijzonder fraaie afbeeldingen in kleur en zwart-wit doen recht aan dit vaderlandse bouwmateriaal bij uitstek. Termenlijst en persoonsregister hadden meer aandacht verdiend. (Biblion recensie, Jos Smit.).

€ 11,90
Op voorraad
Baksteen in Nederland

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Baksteen in Nederland

Hoofdtitel Baksteen in Nederland
Ondertitel De taal van het metselwerk (2 foto's)
Uitgever Sdu Uitgeverij Koninginnegracht
Auteur(s) Diversen
Taal Nederlands
Pagina's 239
Publicatiedatum 1991

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Baksteen in Nederland
Baksteen in Nederland
★★★
€ 22.50