China en de Nederlanders

Geschiedenis van de Nederlands-Chinese betrekkingen (1600-2007)

Productkenmerken

Auteur: Blussé, Leonard & Floris-Jan van Luyn, Uitgever: Walburg Pers, 255 pagina's, ISBN: 9789057305450. Boeknummer van verkoper: 71904.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Paperback, 24 cm, 255 pp. Ills.: z/w en kleurenillustraties. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9057305453.

€ 15,00
Op voorraad
China en de Nederlanders

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"China en de Nederlanders - Geschiedenis van de Nederlands-Chinese betrekkingen (1600-2007)" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

China en de Nederlanders

Hoofdtitel China en de Nederlanders
Ondertitel geschiedenis van de Nederlands-Chinese betrekkingen 1600-2008
Uitgever Walburg Pers
Auteur(s) Blusse, L. / van Luyn, F.-J., Blussé, Leonard & Floris-Jan van Luyn
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 255
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 07-2008
ISBN 9789057305450

Flaptekst China en de Nederlanders

Dat onze banden met China veel verder gaan dan thee, de afhaal, het familieservies of confectiekleding, blijkt uit de rijk gevulde annalen van onze vaderlandse geschiedenis. China is veel minder vreemd voor ons dan we misschien zouden vermoeden. Onze gedeelde ondernemingslust is de basis geweest voor een relatie die ver teruggaat en nog altijd bestaat.

Sinds de Enkhuizenaar `Dirk China' in 1584 als eerste Hollandse zeeman China bezocht, bestaan er (handels-)contacten tussen Nederlanders en Chinezen. In de 17de eeuw waren de Nederlanders zelfs enige tijd de baas op het eiland Formosa, het huidige Taiwan.

Na meer dan vierhonderd jaar zijn de betrekkingen tussen Nederland en China in de laatste decennia alleen maar inniger geworden. Onproblematisch was de verhouding echter nooit; gevoeligheden, cultuurverschillen, maar tegelijkertijd ook bewondering en begrip spelen tot op de dag van vandaag een cruciale rol in de relatie tussen het 'Rijk van het Midden' en de 'Chinezen van Europa'.

China en de Nederlanders is gebaseerd op Tribuut aan China, de studie die prof. Blussé in 1989 schreef naar aanleiding van het voorgenomen koninklijk bezoek aan China.

De stormachtige ontwikkelingen in de Nederlands-Chinese betrekkingen sinds 1989 worden in het laatste hoofdstuk beschreven door Floris-Jan van Luyn.