De economie van het advocatenkantoor

Productkenmerken

Auteur: Haas, Maarten de, Uitgever: Walburg Pers, 127 pagina's, ISBN: 9789057304699. Boeknummer van verkoper: 73087.

Productbeschrijving

Paperback, 24 x 16 cm, 127 pp. Handleiding winst en waarde voor de juridische praktijk. Cond.: goed / good. ISBN: 9789057304699.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden. U kunt ook een zoekopdracht plaatsen.
Zoeken naar andere exemplaren
Zoekopdracht plaatsen
De economie van het advocatenkantoor

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De economie van het advocatenkantoor" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De economie van het advocatenkantoor

Hoofdtitel De economie van het advocatenkantoor
Ondertitel handleiding winst en waarde voor de juridische praktijk
Uitgever Walburg Pers
Auteur(s) de Haas, M., Haas, Maarten de
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 128
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 03-2007
ISBN 9789057304699

Flaptekst De economie van het advocatenkantoor

De economie van het advocatenkantoor is een praktijkboek, gebaseerd op de lange ervaring van de auteur met het (financieel) management van advocatenkantoren. Aan de hand van de winstfactoren productie, tarief, leverage, realisatie en marge bespreekt Maarten de Haas de kenmerken van en marges voor succesvolle besturing. Die besturing betreft de financi huishouding, maar vooral ook het gedrag van de advocaat: zakelijk en verantwoord tijdschrijven, declareren, incasseren en delegeren van werk. Verder komen winst en winstverdeling, vermogensverhoudingen en goodwill aan de orde. Het boek bevat weinig economische theorie, maar des te meer praktijkvoorbeelden en kengetallen.

Deze uitgave is bedoeld voor advocaten die zich willen verdiepen in de financi mechanismen van de praktijk. Het boek houdt rekening met verschillen in praktijksoort, kantooromvang en voorkennis van de lezer. Verder is het boek interessant voor managers en financi mensen in (middel) grote advocatenkantoren, voor adviseurs en financi dienstverleners. Maar ook andere tijdschrijvende, professionele beroepsbeoefenaren kunnen er baat bij hebben. Studenten kunnen door middel van dit boek alvast een blik op de praktijk werpen.

Mr. drs. Maarten de Haas studeerde geschiedenis, rechten en bedrijfskunde. Hij was acht jaar maatschapsdirecteur van Boekel De Ner In 1996 vestigde hij zich als zelfstandig organisatieadviseur en sinds 1999 is hij vennoot en directeur van RaymakersvdBruggen. Daarnaast geeft hij cursussen over bestuur, organisatie, financi en personeelsmanagement. Over deze onderwerpen publiceert hij regelmatig in het Advocatenblad en andere vaktijdschriften.