De Hortus

Een wandeling door de Hortus Botanicus in de Amsterdamse Plantage

Productkenmerken

Auteur: Geemert, Ko van, Uitgever: Fontaine, 160 pagina's, ISBN: 9789059561533. Boeknummer van verkoper: 84539.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Paperback, 24 cm, 160 pp. Ills.: z/w en kleurenillustraties. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9059561538.

€ 10,00
Op voorraad
De Hortus

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De Hortus - Een wandeling door de Hortus Botanicus in de Amsterdamse Plantage" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

De Hortus

Hoofdtitel De Hortus
Ondertitel een wandeling door de Hortus Botanicus in de Amsterdamse Plantage
Uitgever Fontaine Uitgevers B.V., Fontaine
Auteur(s) Gemert, van, K., Geemert, Ko van
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 160
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2006
ISBN 9789059561533

Flaptekst De Hortus

Het is nooit te laat voor een eerste bezoek aan de Hortus Botanicus in de Amsterdamse Plantagebuurt. En wie deze botanische tuin uit 1682 eenmaal bezocht heeft, weet dat het moeilijk is om erop uitgekeken te raken. Vanwege de sfeer, de stilte en de rijke historie van dit stukje groene binnenstad, en vanwege de wetenschap dat dichters, filosofen en wetenschappers zich in de loop der eeuwen door de Hortus hebben laten inspireren.

Met dit boek beschrijft Ko van Geemert ruim drie eeuwen Hortus-historie. Hij trekt ons mee de tuin in en brengt deze tot leven aan de hand van talrijke literaire en historische fragmenten. Vele bekende en minder bekende schrijvers blijken de Hortus in hun werk te hebben vastgelegd: van Betje Wolff en Aagje Deken tot Anna Enquist, van Simon Vestdijk tot Simon Vinkenoog.

De wandelroute die Van Geemert in dit boek heeft uitgezet begint even buiten de Hortus en eindigt daar ook weer, en kan te voet of in gedachten worden afgelegd. Plattegrondjes en illustraties wijzen de weg. Daarnaast gaat de auteur in aparte hoofdstukjes dieper in op bijzondere wetenswaardigheden uit de veelzijdige geschiedenis van de tuin: wat heeft de Hortus met Braziliaanse koffie, hoe kwam Hugo de Vries aan zijn laboratorium en natuurlijk: hoe staat het ervoor met de plant waarvoor mensen van heinde en verre naar de Hortus komen om hem te zien bloeien: de Victoria?

Ko van Geemert (1950) is journalist en communicatieadviseur. Hij schreef reeds diverse boeken over de Plantagebuurt, waar hij geboren en getogen is, waaronder Wandelen door Artis (2001). In 2005 verscheen De duiven blijven om de toren zwenken, een bloemlezing over dieren in de stad in proza en po e.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
De Hortus
De Hortus
★★★★★
1992 39
Paperback
Nieuwstaat
€ 8.95