De Mythe

Een alternatieve benadering van de middeleeuwse geschiedschrijving over de Romeinen, Merovingers, Karolingers in Frank

Productkenmerken

Auteur: Boidin, M.P, Uitgever: Trichis, 275 pagina's, ISBN: 9789078071846. Boeknummer van verkoper: 80705.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Paperback, 23 cm, 275 pp. Ills.: zwart/wit illustraties. Gesigneerd. Dit boek draagt als titel De Mythe omdat er in de geschiedschrijving van Nederland nogal wat verhalen blijven voortleven welke door feiten zijn achterhaald. Het ontmantelen van een aantal van die mythes kon gebeuren door de vaststelling dat historische feiten in verschillende landen anders werden gepresenteerd. Na analyse daarvan is geprobeerd om alternatieven voor dat specifieke stuk van de middeleeuwse geschiedschrijving aan te dragen. Bij nader inzien bleken er meer gaten in de geschiedschrijving van de middeleeuwen te zitten dan men zou denken. Door jarenlange studie naar de verschillen in de geschiedenis tussen de diverse landen kwam de auteur tot een andere interpretatie van de vroege geschiedenis van West-Europa. De geschiedschrijving in dit boek is daarom op vele punten wezenlijk anders dan de geschiedenis die u op school moest leren. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789078071846.

€ 45,00
Op voorraad
De Mythe

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De Mythe - Een alternatieve benadering van de middeleeuwse geschiedschrijving over de Romeinen, Merovingers, Karolingers in Frank" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

De Mythe

Hoofdtitel De Mythe
Ondertitel een analyse van middeleeuwse geschiedschrijving over de Romeinen, Merovingers, Karolingers in Frankrijk, Nederland, Belgie en Du
Uitgever Uitgeverij Van Ierland, Trichis
Auteur(s) Boidin, M.P., Boidin, M.P
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 275
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2010
ISBN 9789078071846

Flaptekst De Mythe

Het is gebruikelijk dat de verschillende landen hun eigen interpretatie geven aan gebeurtenissen. Dat geeft kleur en diversiteit, elk land zijn eigen mythe. Daar is niets mis mee, maar het wordt heel anders als de feiten verschillend worden weergegeven. Het boek 'De Mythe' is zo genoemd omdat er in alle landen hardnekkige historische verhalen blijven voortleven die door harde feiten zijn achterhaald. Boidin is op zoek gegaan naar deze feiten en discrepanties in de geschiedenis van verschillende landen. Daarnaast heeft hij gezocht naar alternatieven voor dat specifieke stuk van de middeleeuwse geschiedschrijving. Hij heeft zelf geprobeerd een aantal van die 'Mythen' te ontmantelen. Uiteindelijk bleek dat er in de klassieke opvatting van de geschiedenis nog wel wat nieuws te ontdekken viel. Er bleken meer gaten in de geschiedschrijving van de Middeleeuwen te zitten dan men zou denken. Na een paar jaar kwam Boidin tot andere inzichten en interpretaties dan de klassieke geschiedschrijving van West-Europa. De geschiedschrijving in dit boek is op veel punten wezenlijk anders dan de geschiedenis die u op school heeft geleerd. De klassieke geschiedschrijving bleek, bij nader inzien, vaak te zijn gebaseerd op mythen die vervolgens een eigen leven gingen leiden.

Dit boek vertelt het verhaal over de bezetting door de Romeinen, de overname van dat rijk door de Merovingers, Francia en haar samenstelling en over het wel en wee van de Karolingers in de vroege Middeleeuwen. Tevens komt de ontwikkeling van Frankrijk, Nederland, België en Duitsland aan bod.

Kortom: een verhaal over Europa in de Middeleeuwen.

De Mythe

Een alternatieve benadering van middeleeuwse geschiedschrijving over de Romeinen, Merovingers en Karolingers in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland.