Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Productkenmerken

Auteur: Buijnsters, P.J, Uitgever: Vantilt, 512 pagina's, ISBN: 9789460040436. Boeknummer van verkoper: 78430.

Productbeschrijving

Linnen band met stofomslag, 25 cm, 512 pp. Ills.: z/w en kleurenillustraties. Verzamelen is topsport. Het vergt speurzin, doorzettingsvermogen, geduld en vooral inventiviteit. In de Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie beschrijft Piet J. Buijnsters de tot op heden min of meer verborgen wereld van particuliere boek- en prentverzamelaars. Als pioniers en trendsetters hebben zij met hun collecties altijd de grondslag gelegd voor de publieke musea en bibliotheken. Zij beheren samen eigenlijk een soort schaduw-'Collectie Nederland', met een zeker zo lange traditie. Na zijn Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat, waarin de handelaren centraal stonden, richt Buijnsters nu de aandacht op de verzamelaars vanaf 1750 tot heden. Hij beschrijft hun passies en teleurstellingen, de opkomst en het verdwijnen van populaire verzameltrends en ten slotte de confrontatie met internet, die ook in de verzamelaarswereld tot een koerswijziging dwong. Mede op basis van talrijke gesprekken en persoonlijke ervaringen tekent de auteur een profiel van allerlei bijzondere figuren uit heden en verleden. Met zijn nauwkeurige documentatie en vele foto?s is dit nieuwe standaardwerk uiterst aantrekkelijk voor een breed publiek van geïnteresseerden in de wereld van boek en prent. De Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie is een boek voor liefhebbers, geschreven door een liefhebber. Dit boek verschijnt door een gelukkig toeval gelijk met het 75-jarig jubileum van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) Piet J. Buijnsters (1933) is emeritus-hoogleraar achttiende-eeuwse literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is behept met een levenslange fascinatie voor antiquaren en verzamelaars. Naast studies en tekstedities op zijn vakgebied publiceerde hij met zijn echtgenote Lin Buijnsters-Smets een standaardwerk over achttiende- en negentiende-eeuwse kinderboeken en paper toys (bekroond met de Menno Hertzbergerprijs en de G.H. ?s Gravesandeprijs). Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789460040436.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Hoofdtitel Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie
Ondertitel boek- en prentverzamelaars 1750-2010
Uitgever Vantilt, Uitgeverij, Vantilt
Auteur(s) Buijnsters, Piet J., Buijnsters, P.J
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 512
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 03-2010
ISBN 9789460040436

Flaptekst Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Verzamelen is topsport. Het vergt speurzin, doorzettingsvermogen, geduld en vooral inventiviteit. In de Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie beschrijft Piet J. Buijnsters de tot op heden min of meer verborgen wereld van particuliere boek- en prentverzamelaars. Als pioniers en trendsetters hebben zij met hun collecties altijd de grondslag gelegd voor de publieke musea en bibliotheken. Zij beheren samen eigenlijk een soort schaduw-'Collectie Nederland', met een zeker zo lange traditie.

Na zijn 'Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat', waarin de handelaren centraal stonden, richt Buijnsters nu de aandacht op de verzamelaars vanaf 1750 tot heden. Hij beschrijft hun passies en teleurstellingen, de opkomst en het verdwijnen van populaire verzameltrends en ten slotte de confrontatie met internet, die ook in de verzamelaarswereld tot een koerswijziging dwong. Mede op basis van talrijke gesprekken en persoonlijke ervaringen tekent de auteur een profiel

van allerlei bijzondere figuren uit heden en verleden. Met zijn nauwkeurige documentatie en vele foto's is dit nieuwe standaardwerk uiterst aantrekkelijk voor een breed publiek van geïnteresseerden in de wereld van boek en prent. De 'Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie' is een boek voor liefhebbers, geschreven door een liefhebber.

Ander aanbod

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
★★★★★
2010 511
Gebonden met linnen kaft en omslag
Nieuwstaat
€ 39.95

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
★★★★★
2010 511
Gebonden met linnen kaft en omslag
Nieuwstaat
€ 39.95