Gustav Klimt (4foto's)

Productkenmerken

Auteur: Sabarsky Serge, Uitgever: Dr.R. De Smet, 183 pagina's, Gepubliceerd in 1918. Boeknummer van verkoper: 185324280.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

Goed ,slappe kaft, 1997, 183 pagina's, rug is iets verkleurd en de kaft is bij de randen iets versleten. Bladzijden schoon en netjes. Ter gelegenheid van 'Europalia 87 Osterreich' organiseerde het museum voor schone kunsten in Brussel een tentoonstelling gewijd aan het werk van de Weense schilder/tekenaar Gustav Klimt (1862-1918). De bijbehorende catalogus is zeer de moeite waard, deze omvat een belangrijk deel van het oeuvre van Klimt. Ruim 30 schilderijen en een 80-tal tekeningen zijn afgebeeld. Klimt is bekend vanwege zijn specifieke sfeer in de stijl van Art Nouveau, Jugendstil en Symbolisme. Op de drempel van de 20e eeuw was Wenen het geestelijk middelpunt van Europa. In de teksten vinden we beschrijvingen van geschiedenis, achtergronden, stellingnames en motivaties die bij Klimt, maar ook bij anderen, een rol speelden. De schilderijen zijn in kleur afgebeeld, alsmede een aantal tekeningen, het overige is in zwart-wit formaat ongeveer A4, traditioneel en eenvoudig van opzet en lay-out, schept het een goed beeld van die tijd. Individueel is er over Klimt niet zover gepubliceerd, daarom lijkt het ook een welkome aanvulling op meer inzicht en begrip voor de Wiener Sezession.

€ 18,90
Op voorraad
Gustav Klimt (4foto's)

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Gustav Klimt (4foto's)" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Gustav Klimt (4foto's)

Hoofdtitel Gustav Klimt (4foto's)
Uitgever Dr.R. De Smet
Auteur(s) Sabarsky Serge
Pagina's 183
Publicatiedatum 1918