Helende kracht van het medicijnwiel

ahtergronden, tekeningen, oefeningen

Productkenmerken

Auteur: Driessen, Barbara, Uitgever: Akasha, 302 pagina's, ISBN: 9789073798618. Boeknummer van verkoper: 74504.

Productbeschrijving

Paperback, 24 cm, 302 pp. Ills.: tekeningen. Het vervaardigen van een medicijnwiel is van oorsprong een indiaans ritueel dat uitdrukking geeft aan de relaties tussen mens, natuur en kosmos. Het ritueel vond plaats om de inwendige en uitwendige harmonie te behouden of te herstellen, bijvoorbeeld ter genezing van een ziekte, bij het uitblijven van levensbrengende regen of ter viering van een goede jacht. Cond.: goed / good. ISBN: 9073798612.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden. U kunt ook een zoekopdracht plaatsen.
Zoeken naar andere exemplaren
Zoekopdracht plaatsen
Helende kracht van het medicijnwiel

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Helende kracht van het medicijnwiel - ahtergronden, tekeningen, oefeningen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De helende kracht van het medicijnwiel

Hoofdtitel De helende kracht van het medicijnwiel
Ondertitel achtergronden - tekeningen - oefeningen
Uitgever Uitgeverij Akasha, Akasha
Auteur(s) Driessen, B., Driessen, Barbara
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 302
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-2001
ISBN 9789073798618

Flaptekst De helende kracht van het medicijnwiel

Het vervaardigen van een medicijnwiel is van oorsprong een indiaans ritueel dat uitdrukking geeft aan de relaties tussen mens, natuur en kosmos. Het ritueel vond plaats om de inwendige en uitwendige harmonie te behouden of te herstellen, bijvoorbeeld ter genezing van een ziekte, bij het uitblijven van levensbrengende regen of ter viering van een goede jacht.

Tegenwoordig voelen velen zich lichamelijk of geestelijk niet goed in balans. Vaak is er sprake van een verstoring van de relaties tussen mensen en hun omgeving. Dit uit zich ondermeer in gebrek aan zingeving en innerlijke rust.

In dit boek wordt het medicijnwiel gebruikt als inspiratiebron voor allerlei persoonlijke rituelen, groepsvieringen en creatieve uitingen. Op deze wijze kan ook nu de harmonie in een mens en met zijn omgeving worden bevorderd. Er worden daarbij veel relaties gelegd met rituelen en ceremonies uit andere oude culturen en met eigentijdse ontwikkelingen.

De oefeningen in dit boek zijn zo omschreven dat ze direct in de praktijk kunnen worden gebracht. De talrijke illustraties zijn voornamelijk vervaardigd door cursisten die onder begeleiding van Barbara Driessen de heilzame werking van het medicijnwiel hebben ervaren.

Barbara Driessen heeft een praktijk voor psychotherapie en begeleiding in veranderingsprocessen. Via haar lezingen en boeken geeft zij informatie door om een brug te kunnen bouwen tussen gevoel en verstand. In haar werk combineert ze oude tradities, onder andere afkomstig uit het sjamanisme, met moderne inzichten en haar intuïtie. Ze verzorgt workshops en voordrachten door het hele land.