Het ene boek in vele delen

De Uitgave van Literaire Series in Nederland, 1850-1900

Productkenmerken

Auteur: Kuitert, Lisa, Uitgever: De Buitenkant, 1e druk, 286 pagina's, Nederlands, Gepubliceerd in 1993. Boeknummer van verkoper: 188575352.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

1993, goed, 1e druk, 286 pagina's, rug licht verkleurd. De zeer 19de-eeuwse ondertitel van de handelsuitgave van deze dissertatie geeft in een notedop precies aan wat het onderwerp van het boek is. Het ontstaan en het succes van de literaire serie in de tweede helft van het afgelopen saeculum wordt beschreven en voor zover mogelijk verklaard. Daartoe is gebruik gemaakt van de niet al te talrijke studies van eerdere onderzoekers (die overigens zonder uitzondering de eerste helft van het tijdvak bestrijken), naar contemporaine artikelen gezocht, gespit in archieven van uitgevers en hun correspondentie met redacteuren (zo die al bestond) doorgevlooid. De auteur maakt onderscheid tussen twee soorten reeksen: die waarin tekstuitgaven van de klassieke schrijvers uit de Nederlandse (en buitenlandse) letterkunde werden opgenomen, na verloop van tijd in hoofdzaak bestemd voor het onderwijs, en die met eigentijdse romans en verhalen. In totaal hebben er meer dan 220 bestaan waarvan sommige het overigens niet verder hebben gebracht dan één deel. Dit vlot leesbare en functioneel geïllustreerde boek is een belangrijke bijdrage aan de Neerlandistiek en de bibliologie. (Biblion recensie, Dick Welsink.). De Buitenkant, Amsterdam.

€ 12,90
Op voorraad
Het ene boek in vele delen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het ene boek in vele delen - De Uitgave van Literaire Series in Nederland, 1850-1900" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Het ene boek in vele delen

Hoofdtitel Het ene boek in vele delen
Ondertitel De Uitgave van Literaire Series in Nederland, 1850-1900
Uitgever De Buitenkant
Auteur(s) Kuitert, Lisa
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 286
Publicatiedatum 1993