Het fenomeen Frans Hals

Productkenmerken

Auteur: Erftemeijer, Antoon, Uitgever: NAi010, 167 pagina's, ISBN: 9789462081673. Boeknummer van verkoper: 82969.

Productbeschrijving

Paperback, 24 cm, 167 pp. Ills.: kleurenillustraties. De Haarlemse schilder Frans Hals behoort, samen met Rembrandt en Vermeer, tot de allergrootste schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Kunsthistoricus Antoon Erftemeijer laat in dit boek de lezer op een toegankelijke en verrassende manier kennismaken met Frans Hals: hoe zag hij eruit, wie waren zijn voorgangers en tijdgenoten en wat maakt hem zo uniek? Frans Hals maakte vooral naam met zijn levendige groepsportretten en zijn virtuoze portretten van heren van stand, drinkebroers, lachende kinderen en muzikanten. In deze publicatie wordt duidelijk waarom beroemde kunstenaars als Van Gogh, Manet, Liebermann, Whistler en zo veel anderen Hals zo bewonderden: zij beschouwden hem als de eerste moderne schilder. Het boek is rijk geïllustreerd met veel details en een selectie van 69 van Hals' beroemdste werken uit internationale collecties. Cond.: gaaf / fine. ISBN: 9789462081673.

€ 9,50
Op voorraad
Het fenomeen Frans Hals

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het fenomeen Frans Hals" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

Het fenomeen Frans Hals

Hoofdtitel Het fenomeen Frans Hals
Uitgever nai010 uitgevers/publishers , NAi010
Auteur(s) Erftemeijer, Antoon
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 168
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 07-2014
ISBN 9789462081673

Flaptekst Het fenomeen Frans Hals

De Haarlemse schilder Frans Hals behoort, samen met Rembrandt en Vermeer, tot de allergrootste schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Kunsthistoricus Antoon Erftemeijer laat in dit boek de lezer op een toegankelijke en verrassende manier kennismaken met Frans Hals: hoe zag hij eruit, wie waren zijn voorgangers en tijdgenoten en wat maakt hem zo uniek?

Frans Hals maakte vooral naam met zijn levendige groepsportretten en zijn virtuoze portretten van heren van stand, drinkebroers, lachende kinderen en muzikanten. In deze publicatie wordt duidelijk waarom beroemde kunstenaars als Van Gogh, Manet, Liebermann, Whistler en zo veel anderen Hals zo bewonderden: zij beschouwden hem als de eerste moderne schilder.

Het boek is rijk geïllustreerd met veel details en een selectie van 69 van Hals' beroemdste werken uit internationale collecties.