Het geheim van Dresden, van Rembrandt tot Canaletto

Productkenmerken

Auteur: Diversen, Uitgever: Groninger Museum, 104 pagina's, Nederlands, Gepubliceerd in 2015. Boeknummer van verkoper: 181367510.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

slappe kaft, 2015, 104 blz., boek zo goed als nieuw, formaat 24 x 29 cm(code BDL). De Staatliche Kunstsammlungen te Dresden heeft een prachtige collectie schilderijen, die vooral in de achttiende eeuw door de keurvorsten/koningen August der Starke/August II bijeen is gebracht. Van half december 2014 tot eind mei 2015 werd in het Groninger Museum een tentoonstelling gehouden van werken uit de Gemäldegalerie Alte Meister, die een poos dicht ging voor renovatie. Deze catalogus in groot formaat is een verkorte versie van een uitvoerige Duitstalige uitgave die is verschenen bij een tentoonstelling van werken uit Dresden in München en Wenen. Er waren schilderijen te zien van vooral Italiaanse, verder Franse, Nederlandse, Vlaamse en Duitse meesters van de zestiende tot achttiende eeuw, met bekende namen als Titiaan, Velazquez, Canaletto, Wouwerman en Rembrandt en minder bekende als Denner, Caracci, Rosa en Rotari. Het ging onder andere om landschappen, portretten en stillevens, die in deze catalogus in kleur zijn afgedrukt en van redelijke kwaliteit zijn. Korte teksten verbinden de afbeeldingen. Van bronvermelding en een register is afgezien. Bladzijden schoon en netjes.

€ 14,90
Op voorraad
Het geheim van Dresden, van Rembrandt tot Canaletto

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het geheim van Dresden, van Rembrandt tot Canaletto" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Het geheim van Dresden, van Rembrandt tot Canaletto

Hoofdtitel Het geheim van Dresden, van Rembrandt tot Canaletto
Uitgever Groninger Museum
Auteur(s) Diversen
Taal Nederlands
Pagina's 104
Publicatiedatum 2015