Het lied van de Eems

Van de monding naar de bron

Productkenmerken

Auteur: Steenhuis, Aafke, Uitgever: Atlas, 382 pagina's, ISBN: 9789025437503. Boeknummer van verkoper: 74466.

Productbeschrijving

Paperback, 21 cm, 382 pp. De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. In het noorden verrijzen kolencentrales aan haar oevers, in het zuiden worden de oude meanders hersteld.nAlleen schippers, vissers en bewoners weten hoe mooi de Eems is. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veelkleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier. Cond.: goed / good. ISBN: 9789025437503.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden. U kunt ook een zoekopdracht plaatsen.
Zoeken naar andere exemplaren
Zoekopdracht plaatsen
Het lied van de Eems

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het lied van de Eems - Van de monding naar de bron" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Het lied van de Eems

Hoofdtitel Het lied van de Eems
Ondertitel van de monding naar de bron
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Atlas
Auteur(s) Steenhuis, Aafke
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2011
ISBN 9789025437503

Flaptekst Het lied van de Eems

De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. In het noorden verrijzen kolencentrales aan haar oevers, in het zuiden worden de oude meanders hersteld.

Alleen schippers, vissers en bewoners weten hoe mooi de Eems is. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veekleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier.

Aafke Steenhuis (1946) is geboren in Delfzijl, en studeerde Nederlands en Spaans in Groningen. Ze verhuisde naar een dijkhuis in Amsterdam-Noord, maar bleef altijd een sterke verwantschap met Groningen voelen. Eerder verschenen van haar onder andere de bestsellers Stemmen van Groninger dijken (20.000 exemplaren verkocht) en Verhalen van het Groninger Ommeland.

De pers over Stemmen van Groninger dijken:

'Een impressie van de Groningse plattelandsbevolking en geschiedenis, prachtig en met veel liefde verwoord.' - NEDERLANDS DAGBLAD

'Steenhuis houdt van haar onderwerp - en dat merk je.' - DE GROENE AMSTERDAMMER