Het zwijgen van Jan Karski

Productkenmerken

Auteur: Haenel, Yannick, Uitgever: Meulenhoff, 204 pagina's, ISBN: 9789029086318. Boeknummer van verkoper: 89876.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Hardcover met stofomslag, 22 cm, 204 pp. Het zwijgen van Jan Karski vertelt over het leven van de Poolse verzetsheld Jan Karski. Als een van de weinigen bezocht hij het getto van Warschau en wist hij wat daar gaande was. Beelden van de levende doden, de lijken in de straten en nazi s die willekeurig mensen neerschoten lieten hem niet los. Halverwege de Tweede Wereldoorlog probeerde Jan Karski de geallieerden ervan te overtuigen dat de nazi s actief probeerden de joden uit te roeien. Hij wilde dat de geallieerden maatregelen zouden nemen om de nazi's tegen te houden. Hij vertelde het verhaal aan iedereen die hem maar te woord wilde staan, tot president Roosevelt aan toe, maar alleen een joodse vertegenwoordiger in Londen wilde hem geloven. De vrije wereld sloot haar ogen. Het zwijgen van Jan Karski is een krachtig verhaal op de rand tussen fictie en non-fictie, een boek over de morele moed van één man en onze collectieve verantwoordelijkheid voor elkaar. Held-tegen-wilen-dank Jan Karski verandert voor altijd ons beeld van de Tweede Wereldoorlog, zoals eerder Laurent Binet dat deed in HhhH. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789029086318.

€ 6,00
Op voorraad
Het zwijgen van Jan Karski

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het zwijgen van Jan Karski" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

Het zwijgen van Jan Karski

Hoofdtitel Het zwijgen van Jan Karski
Uitgever Meulenhoff Boekerij B.V., Meulenhoff
Auteur(s) Haenel, Yannick
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 208
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2011
ISBN 9789029086318

Flaptekst Het zwijgen van Jan Karski

Het zwijgen van Jan Karski vertelt over het leven van de Poolse verzetsheld Jan Karski. Als een van de weinigen bezocht hij het getto van Warschau en wist hij wat daar gaande was. Beelden van de levende doden, de lijken in de straten en nazi s die willekeurig mensen neerschoten lieten hem niet los. Halverwege de Tweede Wereldoorlog probeerde Jan Karski de geallieerden ervan te overtuigen dat de nazi s actief probeerden de joden uit te roeien. Hij wilde dat de geallieerden maatregelen zouden nemen om de nazi s tegen te houden. Hij vertelde het verhaal aan iedereen die hem maar te woord wilde staan, tot president Roosevelt aan toe, maar alleen een joodse vertegenwoordiger in Londen wilde hem geloven. De vrije wereld sloot haar ogen. Het zwijgen van Jan Karski is een krachtig verhaal op de rand tussen fictie en non-fictie, een boek over de morele moed van ????n man en onze collectieve verantwoordelijkheid voor elkaar. Held-tegen-wilen-dank Jan Karski verandert voor altijd ons beeld van de Tweede Wereldoorlog, zoals eerder Laurent Binet dat deed in HhhH.