Hollands welvaren? Levensstandaard in Holland 1450 - 1650

Productkenmerken

Auteur: Noordegraaf, Leo, Uitgever: Zetwerk Rombus, 229 pagina's, Nederlands, Gepubliceerd in 1985. Boeknummer van verkoper: 188575286.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

1985, goed,harde stof kaft met omslag, 229 pagina's, uitnodiging bijwonen verdediging academisch proefschrift erbij,roestvlekjes op de bladsnede. Sociaal-economische studie over de welvaart in Holland in de zgn. lange 16e eeuw. Deze periode wordt in veel Europese landen gekenmerkt door inflatie en verslechtering van het welvaartsniveau voor brede lagen van de bevolking. Noordegraaf onderzoekt nu of deze inflatie en welvaartsvermindering ook in Holland voorkwamen. Het eerste deel van het boek is geheel gewijd aan de prijsontwikkeling. Auteur komt op basis van veel kwantitatief materiaal tot de conclusie dat de prijsrevolutie op lange termijn ook in Holland heeft plaatsgevonden, maar minder excessief dan elders. Hij stelt vast dat de levensstandaard in Holland relatief hoog was en de prijsrevolutie hier niet zo ontwrichtend heeft gewerkt. De centrale ligging van Holland met zijn functie als stapelmarkt en de sluiting van de Schelde, de snelle economische groei resulterend in een tekort aan arbeidskrachten en een relatief redelijke spreiding van het nationaal inkomen maakten dit Hollands welvaren mogelijk. Deze belangwekkende studie is geschreven voor historici en niet bedoeld om een groter publiek te bereiken. Het lezen van dit boek veronderstelt een gedegen historische kennis. Zetwerk Rombus, Hilversum.

€ 7,90
Op voorraad
Hollands welvaren? Levensstandaard in Holland 1450 - 1650

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Hollands welvaren? Levensstandaard in Holland 1450 - 1650

Hoofdtitel Hollands welvaren? Levensstandaard in Holland 1450 - 1650
Uitgever Zetwerk Rombus
Auteur(s) Noordegraaf, Leo
Taal Nederlands
Pagina's 229
Publicatiedatum 1985