Inkoop boeken: koopt het BoekenPlatform ook boeken in?

BoekenPlatform.nl koopt zelf geen boeken in.
Heeft u tweedehands boeken in goede staat en wilt u deze verkopen, neemt u dan contact op met een antiquariaat of boekverkoper bij u in de buurt of regio. Vrijwel alle antiquariaten en boekverkopers die opgenomen zijn op BoekenPlatform.nl kopen graag boeken in.

Speciale uitgaves

Heeft u een speciale uitgave van een boek of boeken met een antiquarische waarde, maakt u dan een keuze voor een gespecialiseerd antiquariaat, via het overzicht Specialisaties. Een gespecialiseerd antiquariaat kan de waarde vaak beter inschatten.

Contact opnemen met een antiquariaat

Voordat u contact opneemt met een antiquariaat of boekverkoper, is het aan te bevelen om een (globaal) overzicht te hebben van het aantal titels en genre van de boeken die u wilt verkopen en een vraagprijs te bepalen. Uiteraard is de kwaliteit van de boeken van belang (b.v. nieuwstaat, goed, redelijk, etc.).

Om te zoeken naar een antiquariaat of boekverkoper bij u in de buurt of regio, kunt u zoeken naar een boekverkoper, op basis van postcode.

Boeken die niet of minder ingekocht worden

Onderstaande boeken worden veelal niet of minder ingekocht door antiquariaten of boekhandelaars. Houd hiermee rekening voordat u contact opneemt:

  • Beschadigde, vervuilde, vergeelde of incomplete boeken, of boeken met aantekeningen
  • Boeken zonder originele stofomslag
  • Voormalige bibliotheekboeken
  • Encyclopediën, uitgaves van Het Beste, Readers Digest, Lekturama of boekenclubs