9789023459620 - Tijger, tijger

Tijger, tijger

Hoofdtitel Tijger, tijger
Uitgever Bezige Bij, De
Auteur(s) Fragoso, Margaux
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 416
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2011
ISBN 9789023459620
 

Flaptekst Tijger, tijger

In Tijger, tijger onderzoekt Margaux Fragoso de donkerste momenten van haar leven. Een aangrijpend document, maar bovenal een formidabel literair meesterstuk.

`Mag ik met je spelen? Op een zomerdag in 1985 ontmoet Margaux Fragoso de veel oudere Peter Curran in het buurtzwembad en stelt hem precies die vraag. Zij is zeven, hij is eenenvijftig. Wanneer Peter haar en haar moeder uitnodigt om bij hem thuis langs te komen, treft het meisje er een waar kinderparadijs aan. Haar moeder is niet in staat om goed voor Margaux te zorgen en leeft in een constante angst voor haar agressieve echtgenoot. Ze is Peter dankbaar voor alle aandacht die hij aan haar dochter besteedt en binnen de kortste keren brengt Margaux al haar tijd met Peter door. Gaandeweg neemt hij de rol aan van Margaux vriend, vader en minnaar.

Fragoso s memoires geven een ongekende inkijk in het hart en de ziel van de pedofiele man die haar van haar jeugd beroofde. Het resultaat is krachtig en oprecht, spraakmakend en onvergetelijk.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Tijger, tijger
Tijger, tijger
★★★
2011
Fragoso, Margaux / Bezige Bij, De
€ 3,00
Info