9789044608786 - Parfum

Parfum

Hoofdtitel Parfum
Ondertitel de geschiedenis van een moordenaar
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Auteur(s) Suskind, P.
Druk 48e druk
Taal Nederlands
Pagina's 255
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-2006
ISBN 9789044608786

Flaptekst Parfum

Achter een walmende viskraam in Parijs wordt op 17 juli 1738 Jean-Baptiste Grenouille geboren. De voedsters die het ventje aan de borst krijgen houden het niet lang met hem uit: hij is te gulzig en je ruikt hem niet. De geur, de onmiskenbare geur van zuigelingen, ontbreekt. Hij moet van de duivel bezeten zijn.

Jean-Baptise overleeft de mazelen, dysenterie, waterpokken en cholera. Hij heeft geen behoefte aan moederliefde of de aandacht van een vader. We volgen hem op gepaste afstand op zijn tocht door de donkerste stegen van Parijs, en zijn er getuige van hoe hij de parfumeur Baldini om zijn vinger windt. Gaandeweg krijgen we een vermoeden van wat er met Grenouille aan de hand kan zijn...

2006 is het jaar van de langverwachte verfilming van Het parfum, met in de hoofdrollen onder anderen Ben Whishaw, Rachel Hurd-Wood, Alan Rickman en Dustin Hoffman. De film werd mede geproduceerd door Bernd Eichinger, de producent van Der Untergang.

Patrick S skind (1949) werd wereldberoemd met zijn roman Het parfum, die in 41 talen werd vertaald en waarvan wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren zijn verkocht. Na het verschijnen van de novelle De duif trok hij zich verder terug uit de publiciteit en sindsdien leeft hij als kluizenaar op het platteland van de Languedoc.

'Dit boek zit heel knap in elkaar, is grapping, stijlvol en slokt je met huid en haar op.' THE OBSERVER

Sprookjesachtig en tegelijkertijd verschrikkelijk angstaanjagend. Een verbazingwekkend telent.' FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Parfum
Parfum
de geschiedenis van een moordenaar
★★★
2006
Suskind, P. / Prometheus, Uitgeverij
€ 3,00
Info