Oorlog en terpentijn

Productkenmerken

Auteur: Hertmans, Stefan, Uitgever: De Bezige Bij, 304 pagina's, Nederlands, Gepubliceerd in 2014. Boeknummer van verkoper: 192071549.

Productbeschrijving

2014, als nieuw, oogt ongelezen, harde kaft met omslag,304 pagina's, omslag is gaaf maar kleine kreukje aan de bovenkant. 'Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Door de verhalen uit zijn jeugd vermoedde Hertmans dat de inhoud wel eens onthutsend kon zijn. Jarenlang durfde hij de schriften niet te openen. Tot hij het wél deed, en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. Hij sublimeerde zijn verdriet in de stilte van de schilderkunst. In een poging dat leven te doorgronden schreef Hertmans zijn herinneringen aan zijn grootvader op. Hij citeert uit diens dagboeken en kijkt naar diens schilderijen,om uiteindelijk de ware toedracht te ontsluieren. Hertmans vertelt dit verhaal met een verbeeldingskracht waarover alleen grote schrijvers beschikken, en in een vorm die een onuitwisbare indruk op de lezer achterlaat. Oorlog en Terpentijn vormt een aangrijpende zoektocht naar een leven dat samenviel met de tragiek van een eeuw ? en een postume, bijna mythische poging dat leven alsnog een stem te geven.' Het boek is bekroond met de AKO Literatuurprijs 2014 en de Gouden Boekenuil 2014. De Bezige Bij, Amsterdam.

€ 8,90
Op voorraad
Oorlog en terpentijn

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Oorlog en terpentijn" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Stg. Reintegratiebureau. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Stg. Reintegratiebureau.

Oorlog en terpentijn

Hoofdtitel Oorlog en terpentijn
Uitgever De Bezige Bij
Auteur(s) Hertmans, Stefan
Taal Nederlands
Pagina's 304
Publicatiedatum 2014