Piraten Encyclopedie

Productkenmerken

Auteur: Zuidhoek, A, 203 pagina's, Paperback, ISBN: 9789059112735, Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 21731.

Productbeschrijving

2006 Soesterberg, softcover 203 blz., met illustraties. Namen encyclopedie van Nederlandse piraten, met hun geschiedenis ISBN 9059112733 Nieuw!

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Piraten Encyclopedie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Piraten Encyclopedie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Piraten encyclopedie

Hoofdtitel Piraten encyclopedie
Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij
Auteur(s) Zuidhoek, A., Zuidhoek, A
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 203
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 09-2006
ISBN 9789059112735

Flaptekst Piraten encyclopedie

De zeerover, of piraat, is een maritieme crimineel die uitsluitend voor eigen baat werkt, iemand die zich evenveel macht aanmatigt om ter zee te roven als een vorst ter land.

Dat is de maatstaf die Arne Zuidhoek, erkend expert op het gebied van de maritieme geschiedenis, bij het samenstellen van dit persoonsregister heeft gehanteerd, het resultaat van 40 jaar onderzoek. Volgens deze strenge maatstaf is Piet Hein, een doortastend ambtenaar in dienst van de W.I.C., per se geen zeerover; en Willem van Oranje wel degelijk een uitbater van roofschepen. Van Oranje is slechts een van de vele Nederlanders die op Zuidhoeks monsterrol voorkomen, hetzij als Boekanier, als Watergeus, of als onverbeterlijke individualist

Voor het eerst zip de Nederlandse zeerovers, waaronder mannen de in hun tijd gezichtsbepalend waren voor de Nederlandse macht ter zee, uitgebreid en op overzichtelijke wijze binnen kaft verzameld. Met opmerkelijke carri s van mannen als Laurens de Graaf, Herman Breecklant en Al isseling; en vrouwen als Nellie Cuyper. Romans op zich.

Deze encyclopedie bevat tegen de 1000 familienamen van Nederlandse en Belgische zeelui die, door omstandigheden, wil of vrijheidsdrang gedwongen, zich aan de 'verkeerde kant van de lijn' bevonden.