Plek onder de zon

Muziekverhalen

Productkenmerken

Auteur: Bril, Martin, Uitgever: Prometheus, 124 pagina's, ISBN: 9789044607321. Boeknummer van verkoper: 59312.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Productbeschrijving

Hardcover, 21 cm, 124 pp. Cond.: goed / good. ISBN: 9044607324.

€ 6,00
Op voorraad
Plek onder de zon

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Plek onder de zon - Muziekverhalen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

Plek onder de zon

Hoofdtitel Plek onder de zon
Ondertitel muziekverhalen
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Bril, M., Bril, Martin
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 124
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2006
ISBN 9789044607321

Flaptekst Plek onder de zon

Of het nu gaat om het huppeltje in 'Let's Get It On' van Marvin Gaye, de hikkende jodel van Charlie Feathers, de totale ontspanning van Jack Johnson, de voortdurend nieuwe vergezichten in 'Waltz For Debby' van Bill Evans of de ritselingen in 'Berk' van Jean Sibelius: muziek behoort voor Martin Bril tot de meest intense ervaringen die hij kent.

Met een flard van een liedje kan hij worden teruggeschoten in zijn jeugd. 'Maggie May' van Rod Stewart herinnert hem aan de stripverhalen in de Pep en het meisje op wie hij lang geleden verliefd was. 'Holy Holy Life' van de Golden Earring neemt hem mee terug naar de jukebox in een strandtent op Ameland, door 'Suzanne' van Leonard Cohen bevindt hij zich weer op de zolderkamer met de paarse sprei in zijn ouderlijk huis, en 'At Home He's A Tourist' van Gang of Four brengt hem terug naar de vroege jaren tachtig, toen het land gegeseld werd door een diepe crisis.

In Een plek onder de zon heeft Martin Bril zijn mooiste stukken over muziek verzameld. Van beschouwingen over J.J. Cale, Sam Cooke, Charlie Rich en Ruby Johnson tot persoonlijke impressies over Elvis Presley en de moderne hitparademuziek van zijn dochters: in een heldere stijl, soms weemoedig en soms ronduit hilarisch, brengt Bril een soort muzikale autobiografie bijeen, en laat hij zien waarom echt goede muziek twee uitersten met elkaar verenigt: het gevoel ontworteld te zijn en het verlangen om thuis te komen.

Martin Bril kreeg voor zijn verhalen over popmuziek in Vrij Nederland de PopPersPrijs. Ook in zijn dagelijkse kroniek in de Volkskrant schrijft hij regelmatig over muziek.