Sicilicious

Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië

Productkenmerken

Auteur: Janssen Miraglia, Loes, Uitgever: Karakter, 240 pagina's, ISBN: 9789061129387. Boeknummer van verkoper: 90030.

Productbeschrijving

Hardcover met stofomslag, 29 cm, 240 pp. Ills.: kleurenillustraties. Lekker, lekker, lekker! Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789061129387.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Sicilicious

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Sicilicious - Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Sicilicious

Hoofdtitel Sicilicious
Ondertitel een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië
Uitgever Karakter Uitgevers BV, Karakter
Auteur(s) Janssen-Miraglia, Loes, Janssen Miraglia, Loes
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 240
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2010
ISBN 9789061129387

Flaptekst Sicilicious

Sicilicious brengt de veelzijdige Siciliaanse keuken, die ruim vijfentwintig eeuwen oud is, in kaart aan de hand van authentieke, streekgebonden recepten, informatie over regionale producten en mythologische, cultuurhistorische, religieuze en folkloristische verhalen. De Siciliaanse keuken, met Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse en Noormandische invloeden, is een gevarieerde keuken van tegenstellingen. Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk), Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) worden afgewisseld met modernere recepten als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto). Uiteraard biedt Sicilicious ook vele authentieke Siciliaanse familierecepten.

De verrassend originele recepten (seizoensgebonden en met verse ingrediënten gemaakt), de achtergrondinformatie bij de gerechten of de ingrediënten, de drankadviezen van de Siciliaanse sommelier (A.I.S.) Sebastiano Grasso en de zonnige fotografie maken Sicilicious tot een culinaire ontdekkingsreis door het verleden van het fascinerende Italiaanse eiland in het hart van het Middellandse Zeegebied.