Sisterka

Productkenmerken

Auteur: Libert, Marijke, Uitgever: De Bezige Bij, 1e druk, ISBN: 9789023483304, Gepubliceerd in 2014. Boeknummer van verkoper: 69887.

Productbeschrijving

Amsterdam, De Bezige Bij - uitmuntende staat

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Sisterka

Bovenstaande afbeelding is fictief.
Het aangeboden artikel wijkt hiervan af.

Deel deze pagina via:

Sisterka

Hoofdtitel Sisterka
Uitgever Bezige Bij, De, De Bezige Bij
Auteur(s) Libert, Marijke
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2014
ISBN 9789023483304

Flaptekst Sisterka

Vijfennegentig jaar is Ephrem, tot op de draad versleten, levensmoe, en dan pas vertelt hij aan zijn familie dat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog een verhouding heeft gehad met een Engelse verpleegster, toen hij als gewonde soldaat in een hospitaal in Londen werd verzorgd en dat uit die verhouding waarschijnlijk een kind is voortgekomen. Zeker weten doet hij het niet, want op dringend advies van vrienden heeft hij na terugkomst in Vlaanderen het contact met Sisterka verbroken. Hij trouwde een vrouw uit zijn Vlaamse dorp en leidde een kinderloos, kleurloos en ongelukkig leven. Zijn achternicht, Marijke Libert, vatte de taak op om na te gaan wat er van Sisterka en haar mogelijke kind is geworden en belandt in een avontuur waar fantasie en werkelijkheid moeilijk uit elkaar te houden zijn waar de werkelijkheid móet worden aangevuld met fantasie om greep te kunnen krijgen op wat er ooit is gebeurd.

Marijke Libert (1962) is journalist en schrijver. Ze werkte vijfentwintig jaar lang voor De Morgen en schrijft nu voor De Standaard en Knack. Ze publiceerde twee romans, Sterk water en Enkel de daad.