Voor de sluizen

Productkenmerken

Auteur: Moojen, Willem H., 160 pagina's, Gebonden, ISBN: 9789086160914, Gepubliceerd in 2011. Boeknummer van verkoper: 12783.

Productbeschrijving

2011 Lanasta Emmen, hardcover 160 blz.. Het maritieme leven rond IJmuiden, met vele foto's en beschrijvingen van schepen, met index van de schepen ISBN 9789086160914 In zeer goede staat

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Voor de sluizen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Voor de sluizen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Voor de sluizen

Hoofdtitel Voor de sluizen
Ondertitel maritiem IJmuiden in beeld
Uitgever Lanasta
Auteur(s) Moojen, Willem M., Moojen, Willem H.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 160
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2011
ISBN 9789086160914

Flaptekst Voor de sluizen

Voor de sluizen, maritiem IJmuiden in beeld, is een boek dat laat zien hoe IJmuiden zich als havenstad de afgelopen jaren maritiem heeft ontwikkeld.

Er kwam een nieuwe koopvaardij- en jachthaven, nieuwe reddingsboten- en loodstenders werden in gebruik genomen en de uitbreiding van het Haven Operatie Centrum kwam tot stand. Maar ook kwamen er nieuwe haven/kust- en zeeslepers bij, evenals veel nieuwe koelhuizen en kantoorpanden in het havengebied. De belangrijke cruisevaart heeft IJmuiden ontdekt en de prognoses als aanloophaven voor cruiseschepen zijn positief.

De hektrawlers werden alsmaar groter en behoren net zoals de kotters tot de modernste ter wereld. IJmuiden werd de grootste aanvoerhaven van pelagische vis ter wereld.

Er was groot onderhoud aan het sluizencomplex en verbeteringen aan haven- en kadeterreinen vonden plaats.

De strandhuisjes aan het Kleine Strand moesten wijken voor de aanleg van de nieuwe haven, maar kregen een fantastische plek ervoor terug

De offshore-industrie is niet meer weg te denken, hetgeen ook geldt voor DFDS Seaways die de dagelijkse overtocht naar Newcastle verzorgt. De gigantische toeloop van passagiers op deze route heeft er mede voor gezorgd dat IJmuiden als havenstad definitief op de kaart staat.