Zwerver in de wereld van het denken

De verborgen kunst van Arnold Molenaar

Productkenmerken

Auteur: Huijser, Wim (red.), Uitgever: Aspekt, 210 pagina's, ISBN: 9789059115224. Boeknummer van verkoper: 68743.

Productstaat

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Productbeschrijving

Paperback, 21 cm, 210 pp. Ills.: z/w en kleurenillustraties. Cond.: zeer goed / very good. ISBN: 9789059115224.

€ 10,00
Op voorraad
Zwerver in de wereld van het denken

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Zwerver in de wereld van het denken - De verborgen kunst van Arnold Molenaar" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door Bij Tij en Ontij. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van Bij Tij en Ontij.

Zwerver in de wereld van het denken

Hoofdtitel Zwerver in de wereld van het denken
Ondertitel de verborgen kunst van Arnold Molenaar
Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij, Aspekt
Auteur(s) Huijser, Wim (red.)
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 210
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2007
ISBN 9789059115224

Flaptekst Zwerver in de wereld van het denken

Zwerver in de wereld van het denken

De verborgen kunst van Arnold Molenaar

De Baarnse kunstenaar Arnold Molenaar (1904-1981) kreeg landelijke bekendheid door zijn dagelijkse cartoons op de voorpagina van het dagblad Trouw. Echter niet voor de schilderijen, illustraties en reclameteksten en -tekeningen die hij maakte: slechts een kleine kring rondom hem was op de hoogte, kende zijn veelzijdigheid en bewonderde zijn werk. Molenaars bescheidenheid. soms onzekerheid en zijn permanente afkeer van publiciteit stonden die bekendheid in de weg. Pas in 2003 kreeg Arnold Molenaar opnieuw aandacht. Naar aanleiding van een viertal portretten van leden van de Groningse schildersgroep De Ploeg - waarvan Molenaar ook zelf kortstondig lid was - schreef kunsthistoricus Mariëtta Jansen voor het Ploeg-jaarboek 2003 het artikel 'Een onbekend Ploeglid belicht. In 2006 - slechts enkele maanden voor haar overlijdenschonk Molenaars dochter Betty Geerars-Molenaar de al in 2003 in bruikleen gegeven werken aan het Groninger Museum.

Met Zwerven in de wereld van het denken: de verborgen kunst van Arnold Molenaar, stelde Wim Huijser een boek samen waarin niet alleen Molenaars schilderijen en grafiek, maar ook zijn reclamewerk. strips (Daantje Driest en Flip Flater), spotprenten en boekomslagen aan de orde komen. Dit bonk - met o.a. teksten van Gerard Brouwer en Mariëtta Jansen - levert een bijdrage om het werk van die charismatische en aimabele reclametekenaar, tekstschrijver en kunstschilder alsnog breder onder de aandacht te brengen, zodat Molenaar postuum de eer gegeven wordt die hem toekomt: een verkennende bloemlezing uit zijn werk.