365 Historische gebeurtenissen

Productkenmerken

Uitgever: National Geographic Society, 1e editie, 190 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789089270252, Gepubliceerd in 2009. Boeknummer van verkoper: 43954.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
365 Historische gebeurtenissen
365 Historische gebeurtenissen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"365 Historische gebeurtenissen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

365 historische gebeurtenissen in woord en beeld

Hoofdtitel 365 historische gebeurtenissen in woord en beeld
Uitgever G+J Media Nederland CV , National Geographic Society
Auteur(s) Studio Imago
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 512
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2009
ISBN 9789089270252

Flaptekst 365 historische gebeurtenissen in woord en beeld

500 Historische gebeurtenissen

Momenten die geschiedenis hebben gemaakt

Dit boek neemt de lezer mee op een reis van de prehistorie tot het heden, met de belangrijkste momenten en keerpunten uit de menselijke geschiedenis. Wat heeft ons tot de huidige samenleving gebracht? Ontdek de verbanden tussen de grootste mijlpalen in tijd en plaats. Van de Neanderthaler tot Barack Obama, lees uw weg door de geschiedenis naar nu.

In 500 foto's en illustraties vergezeld van compacte teksten biedt dit boek een schat aan informatie. 500 genummerde gebeurtenissen, kruisverwijzingen, tijdbalken en ooggetuigenverslagen maken dit boek tot een belevenis.

Recensie 365 historische gebeurtenissen in woord en beeld

Auteur: LD • Bron: www.reisboeken.be • Brontitel: 365 HISTORISCHE GEBEURTENISSEN • Datum: 17 mei 2010
De leefwereld waarin we leven, de producten die we gebruiken, onze cultuur en sociale normen vinden hun oorsprong in de wereldgeschiedenis. Hoe zijn ze ontstaan? Wat gebeurde er weer in de Middeleeuwen? Om je geheugen op te frissen heb je geen dikke boeken nodig. Dit handig geschiedenisboek in zakformaat geeft een goed beeld van belangrijke gebeurtenissen en cruciale momenten.
Belangrijke scharniermomenten komen aan bod zoals de Slag bij Hastings, de kruistochten en de Slag van Waterloo. Uitvindingen hebben nog steeds hun weerslag op ons dagelijks leven: de eerste munten die geslagen werden, het kompas en de drukpers die lezen toegankelijk maakte voor een groter publiek. Wetenschappers hebben baanbrekend werk verricht op vlak van gezondheid. Denk maar aan de eerste verdoving bij een operatie door het gebruik van ether. Dankzij Koch en Pasteur is de hygiëne met grote sprongen vooruitgegaan. Allergieën hebben we dan vandaag weer te danken aan het té hygiënisch zijn.
Nieuwe architectonische tijdperken werden ingeluid door de bouw van onder andere de Blauwe Moskee, de Sagrada Familia en de Eiffeltoren. De Magna Carta is dan weer de basis van het parlementair stelsel en de constitutionele monarchie. Tal van recente historische gebeurtenissen staan in het collectief geheugen gegrift zoals de eerste man op de maan en de val van de Berlijnse muur.
Dit boekje bied je de geschiedenis in een notedop en herinnert je aan grote figuren uit ons verleden zoals Karel de Grote, Copernicus, Vesalius, Mendel, Darwin, Fibonacci, Columbus, Mercator en Machiavelli.