Achter de Chinese muur

Productkenmerken

Auteur: Lovell, Julia, Uitgever: Spectrum, Standaard, 1e editie, 456 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789002222542 (ISBN10: 9002222548), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

Geschiedenis van China's isolement 1000 v.C. - 2000 n.C.

€ 12,45
Op voorraad
Achter de Chinese muur
Achter de Chinese muur

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Achter de Chinese muur" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Achter de Chinese muur

Hoofdtitel Achter de Chinese muur
Ondertitel geschiedenis van China's isolement 1000 v.C. - 2000 n.C.
Uitgever WPG Uitgevers BE - Algemeen, Spectrum, Standaard
Auteur(s) Lovell, J., Lovell, Julia
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 448
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2006
ISBN 9789002222542

Flaptekst Achter de Chinese muur

Julia Lovell gebruikt de Chinese Muur als metafoor voor openheid en geslotenheid - het toelaten en afweren van buitenstaanders - tijdens drie millennia Chinese geschiedenis.

Op levendige wijze wordt het verhaal van de Muur verbonden met de geschiedenis van het Chinese Rijk en het grensbeleid. Zij weet de intimiderende omvang van de Muur terug te brengen tot een menselijke maat door te schrijven over de keizers die opdracht gaven tot bouw van de verschillende delen, de mensen die bij de bouw betrokken waren, de soldaten die de Muur verdedigden en de vele miljoenen die stierven op de Muur.

In haar boek ontrafelt en demystificeert Lovell het beeld zoals wij dat nu van de Muur hebben - een belangrijke toeristische attractie, een indruk-wekkende constructie die zichtbaar zou zijn vanaf de maan.

Julia Lovell werkt aan Cambridge University als docente Chinese ge-schiedenis en literatuur. Zij is een van de meest veelbelovende jonge wetenschappers van deze prestigieuze universiteit. Lovell heeft verschil-lende Chinese romans vertaald en schrijft regelmatig over China voor The Guardian, The Times, The Economist en The Times Literary Supplement.

'Dit boek biedt een uitstekende en vloeiend geschreven geschiedenis van China en de dilemma's van de opeenvolgende dynastie ' The Guardian

'Briljant en ambitieus (...) Lovells Muur wordt een symbool van de onderdruk-king van het Chinese volk en China's moeizame relatie met de buitenwereld. The Observer