Anna Boom

Productkenmerken

Auteur: Koelemeijer, Judith, Uitgever: Atlas, 6e editie, 239 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789058073211, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 6,70
Op voorraad
Anna Boom
Anna Boom

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Anna Boom" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Anna Boom

Hoofdtitel Anna Boom
Uitgever Plataan, Uitgeverij, Atlas
Auteur(s) Koelemeijer, J., Koelemeijer, Judith
Druk 1e druk
Editie 6e editie
Taal Nederlands
Pagina's 239
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2008
ISBN 9789058073211

Flaptekst Anna Boom

In de zomer van 1942 stapt de tweeëntwintigjarige Anna Boom op de trein naar Boedapest. Ze wil weg, naar Géza, de veel oudere Hongaarse man op wie ze verliefd is. Tot dan toe leefde de Nederlandse Anna met haar moeder in buitenlandse pensions, in een geïsoleerde wereld. Nu breekt ze eruit, ook al is het oorlog en is haar Hongaar al jaren getrouwd.

De reis markeert het begin van een uitzonderlijk leven. In Boedapest komt Anna via een vriendin in aanraking met de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg. Ze helpt joden met beschermingspassen en voedsel. Dan begint het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis.

Na de oorlog besluit Anna alles te vergeten. Ze volgt een Franse gezant naar Praag, vertrekt met de boot naar Bombay om met een Zwitserse ingenieur te trouwen en komt op haar achtenveertigste uiteindelijk thuis bij een Hollandse KLM-directeur in Estoril. Nooit spreekt ze een woord over haar verleden in Boedapest. Totdat op een nacht de stilte onverwacht wordt verbroken.

Anna Boom is het avontuurlijke verhaal van een vrouw met vele gezichten, van koerierster in Boedapest tot huisvrouw in Zürich, die zich opvallend weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu.

Recensie Anna Boom

Bron: website • Datum: 21 februari 2008
Zie ook de website