Aristoteles

Productkenmerken

Auteur: Ackrill, John L., Uitgever: Historische uitgeverij, 2e editie, 219 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789065540034 (ISBN10: 9065540032), Gepubliceerd in 2000.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Aristoteles
Aristoteles

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Aristoteles" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Aristoteles

Hoofdtitel Aristoteles
Uitgever Historische Uitgeverij Groningen, Historische uitgeverij
Auteur(s) Ackrill, J.L., Ackrill, John L.
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 224
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-1994
ISBN 9789065540034

Flaptekst Aristoteles

De betekenis van de Griekse filosoof Aristoteles voor de ontwikkeling van het denken en voor de geschiedenis van wijsbegeerte, wetenschap en cultuur kan nauwelijks overdreven worden. De werken van Aristoteles (384 - 322) vormen de oudste ons bewaard gebleven neerslag van wat men een alomvattende en systematische bestudering van de werkelijkheid zou kunnen noemen. In de oudheid, de middeleeuwen, de renaissance en de nieuwe tijd hebben zijn werken vrijwel altijd een centrale rol gespeeld in wetenschappelijke en wijsgerige debatten. Zijn denkbeelden over literatuur en toneel hebben gezag tot op de dag van vandaag.

J.L. Ackrill, emeritus hoogleraar in de geschiedenis van de filosofie te Oxford, geeft in dit boek een voortreffelijke en lucide introductie op de filosofie van Aristoteles. Hij zet de argumenten, theorieën en ideeën van Aristoteles op scherpzinnige wijze uiteen. Ackrill verwoordt de veelzijdigheid van Aristoteles' filosofische onderzoekingen helder en levendig. Hij laat aan de hand van talloze voorbeelden zien dat de originele teksten niets van hun aantrekkingskracht hebben verloren. Aristoteles is een actuele, onmisbare en inspirerende gids voor de moderne filosofie.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Prijs
Aristoteles
Aristoteles
★★★
1965 211
Paperback
Goed
€ 12.95