Articles de Paris

Vliegen vangen

Productkenmerken

Auteur: Carmiggelt, Simon, Uitgever: Arbeiderspers, 1e editie, 174 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029509015 (ISBN10: 9029509015), Gepubliceerd in 1999.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Articles de Paris
Articles de Paris

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Articles de Paris - Vliegen vangen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Articles de Paris . Vliegen vangen

Hoofdtitel Articles de Paris . Vliegen vangen
Ondertitel Vliegen vangen
Uitgever Arbeiderspers
Auteur(s) Carmiggelt, S., Carmiggelt, Simon
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 175
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-1998
ISBN 9789029509015

Flaptekst Articles de Paris . Vliegen vangen

Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek 'Kronkel' was door zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.

Carmiggelts werk maakt inmiddels volkomen terecht deel uit van de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Vandaar deze integrale - en grotendeels chronologische - heruitgave van het complete originele oeuvre van S. Carmiggelt, steeds naar de eerste druk van elke bundel.

In deze reeks van dubbeluitgaven verschijnen nu alweer deel vijf Vergeet het maar & Ping pong en deel zes Articles de Paris & Vliegen vangen, twee nieuwe bundels vol Kronkels en verhalen. De bundel Articles de Paris (1955) kreeg als ondertitel 'Notities van twee slenteraars'. Het vormt de neerslag van de geïllustreerde verhaaltjes over Parijs die Carmiggelt samen met tekenaar Leo Dicke in Het Parool publiceerde.

De bundel Vliegen vangen verscheen eveneens voor het eerst in 1955 en is een selectie van `stukkies' die in al hun thematische gevarieerdheid opnieuw het typische observatievermogen van de stilist Carmiggelt aantonen.

`Dat wil ik duidelijk benadrukken: dat Carmiggelt niet alleen een subliem journalist was, maar wel degelijk ook een groot schrijver.' - Gerard Reve in Het Parool