Avonturen van Glas

Productkenmerken

Auteur: Veldhuijzen, Lorena, Uitgever: Lorena Veldhijzen, 1e editie, 267 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789090268255, Gepubliceerd in 2012. Boeknummer van verkoper: 69347.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Een verhaal. Twee lettertypes. Ook voor lezers met dyslexie!

€ 9,75
Op voorraad
Avonturen van Glas
Avonturen van Glas

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Avonturen van Glas" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Avonturen van glas

Hoofdtitel Avonturen van glas
Uitgever Cirrus books, Lorena Veldhijzen
Auteur(s) Veldhuijzen, Lorena
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 427
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2012
ISBN 9789090268255

Flaptekst Avonturen van glas

Eén verhaal. Twee lettertypes.

EERSTE JEUGDBOEK IN NIEUW LETTERTYPE VOOR DYSLECTISCHE KINDEREN!

Het verhaal stimuleert kinderen om te dúrven zijn wie ze wíllen zijn; hun eigen legende te leven. Dat geldt ook voor kinderen met dyslexie!

Het bijzondere is dan ook, dat dit het eerste jeugdboek is dat ook is uitgegeven in een nieuw lettertype, dat heel makkelijk te lezen is door dyslectische kinderen.

Dit lettertype, ontwikkeld door de Nederlander Christian Boer die zelf dyslectisch is, verovert momenteel de wereld. Alleen was er nog geen Nederlands kinderboek in het lettertype, terwijl de ontwerper wordt platgebeld en gemaild door wanhopige ouders en kinderen.

Nu is er dan Avonturen van Glas. Eén verhaal. Twee lettertypes. Een boek voor iedereen!

Over het verhaal:

Kasper Glas heeft na de dood van zijn ouders een eenzaam leventje bij zijn merkwaardige grootmoeder. Zijn enige vriend is Peter Paksan, de held uit de gelijknamige populaire boekenreeks.

Maar wat als je de hoofdpersoon losleest? Pieter trekt hem in een nieuw verhaal en Kaspar kan niet anders dan zich laten meevoeren. Samen met Eva, die Pieter is gevolgd, belandt hij al gauw in de eindeloze wereld van verbeelding. Waar niets is wat het lijkt en waar een iemand de touwtjes stevig in handen lijkt te hebben...

Avonturen van Glas is volgens menig lezer een ode aan de fantasie. Een boek dat je pakt, dat je meeneemt en je niet meer loslaat.

Recensie Avonturen van glas

Auteur: Bruna • Bron: Bruna • Brontitel: De verbeeldingskracht van het boek is groots en van elke pagina spat de taalpret • Datum: 27 juni 2012
In avonturen van Glas neemt schrijfster Lorena Veldhuijzen je mee naar een wereld die je niet voor mogelijk had gehouden. Dit boek prikkelt je fanatasie en laat je geloven in de kracht van dromen en ideeen.
De verbeeldingskracht van het boek is groots en van elke pagina spat de taalpret.
Lorena Veldhuijzen laat in haar debuut zien dat ze een geheel eigen stijl heeft en daarmee zet ze zichzelf op de kaart als kinderboekenschrijfster. En natuurlijk alle lof voor het feit dat ze ervoor gekozen heeft ( voor het eerst in Nederland en Europa !) om haar boek in twee lettertypes uit te geven. Dankzij het lettertype van Christian Boer, is dit geweldige boek daarom ook leesbaar voor dyslectische kinderen.