Bemoei je d'r niet mee

De rest van je leven

Productkenmerken

Auteur: Carmiggelt, Simon, Uitgever: Arbeiderspers, 1e editie, 298 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029509541 (ISBN10: 9029509546), Gepubliceerd in 1999.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Bemoei je d'r niet mee
Bemoei je d'r niet mee

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Bemoei je d'r niet mee - De rest van je leven" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven

Hoofdtitel Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven
Ondertitel De rest van je leven
Uitgever Arbeiderspers
Auteur(s) Carmiggelt, S., Carmiggelt, Simon
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 298
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2000
ISBN 9789029509541

Flaptekst Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven

De 'Kronkels' van Simon Carmiggelt (1913 - 1987) waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Geschreven voor de duur van een krant, zijn ze toch deel gaan uitmaken van de Nederlandse literatuurgeschiedenis, reden waarom De Arbeiderspers in december 1994 begonnen is met de heruitgave van Carmiggelts complete Kronkel-oeuvre naar de eerste druk van elke bundel.

De hier bijeengebrachte bundels, Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven, verschenen oorspronkelijk in 1978 en 1979. De verhalen daarin zijn nadrukkelijk gesitueerd rond het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wat dan te doen? "Het antwoord is, wat mij betreft, niet erg verrassend: schrijven. Meer over het verleden dan over de toekomst", aldus Carmiggelt zelf.

Er is, naast Godfried Bomans en Annie M. G. Schmidt, na de oorlog geen populairder auteur geweest dan Carmiggelt, die zelfs een soort publiek bezit was. Zijn beeld was gevormd naar zijn verhalen en hij wilde daar ook wel in het publiek aan beantwoorden." - Kees Fens in De Volkskrant