Biokapitaal

Productkenmerken

Auteur: Weber, Andreas, Uitgever: Ankh-Hermes, 236 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789020203677, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

De verzoening van economie, natuur en menselijkheid

€ 10,45
Op voorraad
Biokapitaal
Biokapitaal

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Biokapitaal" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Biokapitaal

Hoofdtitel Biokapitaal
Ondertitel verzoening van economie, natuur en menselijkheid
Uitgever Ankh-Hermes
Auteur(s) Weber, Andreas
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 236
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2010
ISBN 9789020203677

Flaptekst Biokapitaal

De mensheid wordt geconfronteerd met veel problemen die niet op te lossen zijn: klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, globalisering en een steeds grotere kloof tussen arm en rijk - maar ook met jachtigheid en zinledigheid, vooral in de welvarende regio's.

Al deze verschijnselen hebben slechts één oorzaak: het feit dat alle menselijk streven ondergeschikt wordt gemaakt aan één heilig doel, economische groei. Steeds maar toenemende welvaart maakt echter niet gelukkig - mensen willen niet alleen maar meer goederen, maar ook tevreden kunnen leven met elkaar. Weber wil daarom naar een nieuwe, ecologisch georiënteerde economie toe die met de natuur samenwerkt in plaats van ertegenin gaat. Biokapitaal neemt je mee naar plaatsen waar de groene kringloopeconomie al in de praktijk wordt gebracht, en wel met hoge rendementen, niet alleen financieel maar ook in termen van menselijk geluk.

Naar een nieuwe economie voor een duurzame en gelukkige samenleving

ANDRES WEBER (1967) studeerde biologie en filosofie in Berlijn, Freiburg, Hamburg en Parijs. Als auteur, journalist en redacteur schrijft hij regelmatig artikelen voor tijdschriften en kranten (o.a. voor GEO). Van hem verscheen eerder: Alles fühlt: Mensch, Natur und die Revolution der Lebenswissenschaften. Hij woont met zijn gezin in Berlijn.