Brood voor de vogeltjes

Slenteren

Productkenmerken

Auteur: Carmiggelt, Simon, Uitgever: Arbeiderspers, 1e editie, 248 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029509466 (ISBN10: 9029509465), Gepubliceerd in 1999. Boeknummer van verkoper: 15630.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Brood voor de vogeltjes
Brood voor de vogeltjes

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Brood voor de vogeltjes - Slenteren" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Brood voor de vogeltjes & Slenteren

Hoofdtitel Brood voor de vogeltjes & Slenteren
Ondertitel Slenteren
Uitgever Arbeiderspers
Auteur(s) Carmiggelt, S., Carmiggelt, Simon
Druk 1e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 252
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 04-2000
ISBN 9789029509466

Flaptekst Brood voor de vogeltjes & Slenteren

Simon Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant een onbetwist meesterschap op de korte baan. Zijn 'Kronkels' waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.

Zijn puntige, laconieke stijl paste wonderwel in een vluchtig medium als de krant. Toch maakt Carmiggelts werk, nauwelijks met het oog op duurzaamheid geschreven, inmiddels deel uit van de Nederlandse literatuurgeschiedenis - en terecht. In deze reeks gebonden heruitgaven verschijnt Carmiggelts complete werk naar de eerste druk van elke bundel.

Brood voor de vogeltjes & Slenteren verschenen oorspronkelijk in 1974 en 1975, toen Carmiggelt (mede vanwege zijn televisieoptredens) was gaan behoren tot het gezelschap van bekende Nederlanders. De bundels bevatten de observaties van een man die weliswaar in alle opzichten geslaagd is in het leven maar toch zijn neerslachtigheden en onlustgevoelens kent, waarvan hij niettemin op geestige wijze verslag doet. Hij pakt daarbij tal van onderwerpen en situaties (in toenemende mate gebaseerd op herinneringen) bij de kop.

'De ironie van zijn zinswendingen, de beeldende kracht van zijn metaforen en de melancholieke toonzetting van zijn humor maakten hem tot de observator die altijd alles in evenwicht leek te hebben.' - Henk van Gelder, Carmiggelt-biograaf