Daan

Productkenmerken

Auteur: Loo, Tessa de, Uitgever: De Arbeiderspers, 136 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789029574143, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Een Portugees op voetkussentjes van fluweel

€ 8,70
Op voorraad
Daan
Daan

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Daan" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Daan

Hoofdtitel Daan
Ondertitel een Portugees op voetkussentjes van fluweel
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) de Loo, Tessa, Loo, Tessa de
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 136
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2010
ISBN 9789029574143

Flaptekst Daan

Tessa de Loo krijgt van een vriend een hond als kerstcadeau. Het blijkt een vondeling te zijn - zijn angst voor mensen doet het vermoeden rijzen dat hij in zijn korte bestaan als jachthond ernstig mishandeld is. Met hem onafscheidelijk aan haar zijde ontdekt ze Portugal, het land waar ze kort daarvoor is neergestreken. De lezer wordt meegesleept in verhalen over hoe ze Daan pousada's binnensmokkelt, over zijn heftige liefdesleven, ontdekkingstochten in de natuur en zijn passie voor mugjes.

Wanneer hij overlijdt, begraaft ze hem aan de voet van een dikke ficus. Maar Daan is daar niet, hij zit in dit verhaal. Het verslag van een bewogen hondenleven, van een intelligente Bretonse spaniel met gevoel voor humor en drama, een armzalige vondeling die zich ontpopt tot de leukste schrijvershond van het noordelijk halfrond.

Tessa de Loo woont al zestien jaar in Portugal. Daan is het eerste boek dat zich daar volledig afspeelt en waarin zij verslag doet van haar mediterrane leven. Zij is de auteur van boeken als De tweeling en De meisjes van de suikerwerkfabriek.