Dandy uit het noorden

Productkenmerken

Auteur: Guillo, Jan, Uitgever: Prometheus, 2e editie, 287 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789044622652, Gepubliceerd in 2013.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Drie broers, twee oorlogen, een eeuw

€ 10,45
Op voorraad
Dandy uit het noorden
Dandy uit het noorden

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Dandy uit het noorden" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Dandy uit het noorden

Hoofdtitel Dandy uit het noorden
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Guillou, Jan, Guillo, Jan
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 400
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2013
ISBN 9789044622652

Flaptekst Dandy uit het noorden

Dandy uit het noorden vertelt het verhaal van het jonge bouwkundige genie Sverre en zijn eerste liefde, een Engelse bouwkundestudent, in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Na het afronden van hun studie verhuizen de twee naar Wiltshire in het zuiden van Engeland, waar het leven minder idyllisch blijkt te zijn dan Sverre had gehoopt. De inmiddels overleden vader van Sverres geliefde, Lord Manningham, heeft niet alleen zijn titel, maar ook de verantwoordelijkheid over zijn enorme landgoed nagelaten aan zijn enige erfgenaam.

Terwijl Londen nog steeds in de greep is van het proces tegen Oscar Wilde, mengen de twee dandy's zich met bohemiens en kunstenaars, onder wie de excentrieke leden van de Bloomsbury-groep. Maar zij weten nog niet dat er weldra een oorlog zal uitbreken die Sverres onschuldige wereld vol schoonheid en kunst voorgoed zal veranderen.

Dandy uit het noorden is het tweede boek in de reeks De grote eeuw, maar is ook zonder kennis van het eerste deel, Bruggenbouwers, te lezen.

Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks De grote eeuw is Guillous meest ambitieuze literaire project tot op heden. Bruggenbouwers stond al in de eerste week na verschijning op nummer 1 in de Zweedse bestsellerlijst, en werd een internationale bestseller.

Over Bruggenbouwers:

'Twee nietige mensen tegen het decor van de grote wereldgeschiedenis. Dat gegeven vormt de epische reikwijdte van dit majestueuze boek. In deze breed uitwaaierende roman bespeelt Guillou talloze registers. Hij ontpopt zich als historicus én romancier, als psycholoog én als kenner van de Europese geschiedenis.'

kester freriks, nrc handelsblad

'Goed gedocumenteerd epos. (...) Guillou verstaat de kunst van het vertellen. Zijn verhalen over de olifantenjacht zijn even meeslepend als die over een aartsmoeilijke brugconstructie. In die zin is Bruggenbouwers een echte pageturner.'

trouw