Dat ben ik toevallig

Productkenmerken

Auteur: Fens, Kees, Uitgever: Vantilt, 269 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789460042034, Gepubliceerd in 2015.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Stukjes uit De Tijd

€ 8,70
Op voorraad
Dat ben ik toevallig
Dat ben ik toevallig

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Dat ben ik toevallig" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Dat ben ik toevallig

Hoofdtitel Dat ben ik toevallig
Ondertitel stukjes uit De Tijd
Uitgever Vantilt, Uitgeverij, Vantilt
Auteur(s) Fens, Kees
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2015
ISBN 9789460042034

Flaptekst Dat ben ik toevallig

Op 27 juni 1977 schreef Willem Frederik Hermans aan een vriend: 'Er stond een ontroerend verhaaltje van ene A.L. Boom in dat nummer van De Tijd. Heeft Nederland al eerder vernomen van die schrijver? Zo niet, dan hoop ik dat er nog meer van hem vernomen zal worden, in elk geval als hij even goed blijft.' Hermans wist niet dat zich achter de naam A.L. Boom een van zijn vele door hemzelf benoemde vijanden verschool, de toonaangevende criticus Kees Fens. Niet alleen de schuilnaam zette Hermans op het verkeerde been, ook het genre was onverwacht: de stukjes die A.L. Boom voor De Tijd schreef, zijn geen recensies, maar gaan over van alles. Het zijn bespiegelingen over de dingen die Kees Fens' leven uitmaakten: jeugdherinneringen, familieleden, landen, steden, maanden, schilderijen, gedichten en, ja, ook boeken. Het gaat hem steeds om de ontroering, al is die niet in alle

gevallen positief. Willem Jan Otten heeft Kees Fens onze grootste lezer genoemd; Dat ben ik toevallig bewijst dat hij ook als schrijver een groot aantal lezers verdient.

A.L. Booms stukjes stonden van begin 1976 tot eind 1989 in het weekblad De Tijd. Dat ben ik toevallig is een ruime keuze uit de vier boeken die Kees Fens daaruit zelf samenstelde.