De bakkersdochter

Productkenmerken

Auteur: McCoy, Sarah, Uitgever: De Boekerij, 5e editie, 367 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789022563632, Gepubliceerd in 2012.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 9,20
Op voorraad
De bakkersdochter
De bakkersdochter

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De bakkersdochter" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De bakkersdochter

Hoofdtitel De bakkersdochter
Uitgever Meulenhoff Boekerij B.V., De Boekerij
Auteur(s) McCoy, Sarah
Druk 1e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 352
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 05-2012
ISBN 9789022563632

Flaptekst De bakkersdochter

Duitsland, 1945. De ergste terreur en wanhoop van de oorlog zijn tot nu toe voorbij gegaan aan de jonge Elsie Schmidt en haar familie. Ze worden beschermt door een hooggeplaatste Nazi die met Elsie wil trouwen. Maar als er in de nacht van Kerstavond een ontsnapt joods jongetje op de stoep van de bakkerij staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur voor hem opent.

Zestig jaar later, in El Paso, Texas, wordt journaliste Reba Adams er op uitgestuurd om een feel-good kerststuk te schrijven voor het plaatselijke blad. Reba is al jaren op de vlucht voor de herinneringen aan haar turbulente jeugd, maar ze is al lang genoeg in El Paso om er een full-time baan en een verloofde te vinden.

Reba's opdracht brengt haar naar een oude bakkerij aan de andere kant van de stad. Het interview zou hooguit een paar uur in beslag moeten nemen, maar de eigenaresse van Elsie's Bakkerij laat zich niet makkelijk interviewen en Reba voelt zich genoodzaakt om keer op keer naar de bakkerij terug te keren.

Voor Elsie zijn Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens die laatste sombere jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Maar als de levens van Elsie en Reba steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.