De bovenkant van Nederland

Productkenmerken

Auteur: Tomei, Karel, Uitgever: Scriptum, 301 pagina's, Gebonden in luxe kaft, Nederlands, ISBN: 9789055948178, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Holland from the Top

€ 11,45
Op voorraad
De bovenkant van Nederland
De bovenkant van Nederland

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De bovenkant van Nederland" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De bovenkant van Nederland IV/Holland from the Top IV

Hoofdtitel De bovenkant van Nederland IV/Holland from the Top IV
Uitgever Scriptum
Auteur(s) Tomei, Karel
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 301
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 08-2011
ISBN 9789055948178

Flaptekst De bovenkant van Nederland IV/Holland from the Top IV

In dit vierde deel laat Tomeï ons vanuit de lucht onder andere zien dat de bovenkant van Nederland door een steeds levendiger wordende architectuur steeds kleurrijker wordt. Naast deze opmerkelijke ontwikkeling heeft Karel Tomeï ook vooral geprobeerd de minder bekende schoonheden van Nederland in beeld te brengen. Tomeï's nieuwe fotoboek gaat gepaard met een gratis iPhone app waar nog eens 75 extra luchtfoto's op te bewonderen zijn.

Strandhuisjes waren altijd wit. Tot ongeveer 15 jaar geleden. Sindsdien zie je, vooral in Zeeland de meest wild gekleurde strandhuisjes. Vanuit de lucht ziet Tomeï diezelfde ontwikkeling in de Nederlandse steden terugkomen. Het Centrum voor Levenswetenschap (Groningen)* ligt bijvoorbeeld als een origami vouwsel tussen alle andere gebouwen en de huisjes aan de Reitdiephaven te Groningen vormen een kleurrijk geheel. Karel Tomeï: 'Het beeld is veel speelser geworden, maar waar die neiging vandaan komt, laat zich raden.'

Geordend patroon

In nummer 4 heeft Tomeï niet alleen oog voor de opvallende objecten van de bovenkant van Nederland. Ook juist de minder bekende schoonheden van ons land komen aan bod. Want ook in de natuur zijn van bovenaf telkens weer nieuwe ontdekkingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het poldergebied bij Nieuw Loosdrecht of de Apostelhoeve bij Maastricht. Volgens Tomeï zegt een landschap veel over een volk. 'Waar in het buitenland de duidelijke structuur soms ver te zoeken is, kent Nederland een geordend patroon: alle werktuigen staan er keurig op zijn plaats en zelfs de boerderijen zien er netjes uit,' aldus Tomeï.

Recensie De bovenkant van Nederland IV/Holland from the Top IV

Auteur: Frits Baarda • Bron: NBD Biblion • Datum: 26 januari 2012
'Een mooi kijkboekje, weer anders dan de vorige drie delen.'