De correcties

Productkenmerken

Auteur: Franzen, Jonathan, Uitgever: Prometheus, 12e editie, 502 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789044616637, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 9,70
Op voorraad
De correcties
De correcties

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De correcties" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De correcties

Hoofdtitel De correcties
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Franzen, J., Franzen, Jonathan
Druk 1e druk
Editie 12e editie
Taal Nederlands
Pagina's 502
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2010
ISBN 9789044616637

Flaptekst De correcties

De correcties is Jonathan Franzens alom bejubelde meesterwerk over de oude Enid en Alfred Lambert en hun drie kinderen Denise, Gary en Chip, die moeite hebben zich te ontworstelen aan de invloed van hun ouders. Denise is als eigenaar van een bekroond restaurant weliswaar maatschappelijk geslaagd, maar gescheiden en ongelukkig in de liefde. Gary, getrouwd en vader van drie kinderen, lijkt een succesvolle suburb-bewoner, maar hij lijdt aan de ziekte van de geslaagde man: hij vindt niets van wat hem vroeger plezier bracht nog de moeite waard. Het slechtst is Chip eraan toe. Aan zijn ooit veelbelovende universitaire loopbaan is door een seksschandaal een einde gekomen, en nu probeert hij zijn net afgeronde scenario aan een filmproducent te verkopen. Als hij bij toeval de echtgenoot van zijn minnares ontmoet komt hij terecht in een maalstroom van hilarische en volstrekt onvoorspelbare gebeurtenissen. Intussen probeert Gary het familiekapitaal van zijn dementerende vader te behoeden voor totaal verval en gaan de oude Enid en Alfred hun noodlot tegemoet op een cruiseschip.

Jonathan Franzen geeft met De correcties een hilarische en overrompelende visie op de ziel van de westerse maatschappij. Nu al kan het boek met recht een van de grote romans van de 21ste eeuw worden genoemd.

Jonathan Franzen (1959) woont en werkt in New York. In 2001 won hij de National Book Award voor De correcties, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij publiceerde eerder de romans De 27ste stad en Schokgolven.

'De correcties is een zeldzaamheid: een boek dat hoog inzet, stilistisch verbluft en niet kan worden weggelegd tot het is uitgelezen.' pieter steinz, nrc handelsblad

'Met voorsprong het beste boek dat ik in jaren gelezen heb. Het enige slechte is dat het jammer genoeg na 502 pagina's ophoudt. yves desmet, de morgen

'Een knap, onderhoudend, goedgeschreven en bij vlagen buitengewoon grappig boek.' hans bouman, de volkskrant