De dievegge en de gek, gesigneerd

Productkenmerken

Auteur: Nuyens, Andre, Uitgever: Christofoor, 189 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789062388226 (ISBN10: 9062388221), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Of de bijzondere liefdesgeschiedenis van dienstmeid Liefje Elbers en sjouwer Pieter Soetemondt rond 1700. Gesigneerd door auteur

€ 9,20
Op voorraad
De dievegge en de gek, gesigneerd
De dievegge en de gek, gesigneerd

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De dievegge en de gek, gesigneerd" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De dievegge en de gek

Hoofdtitel De dievegge en de gek
Ondertitel of de bijzondere liefdesgeschiedenis van dienstmeid Liefje Elberts en sjouwer Pieter Soetemondt rond 1700
Uitgever Christofoor, Uitgeverij, Christofoor
Auteur(s) Nuyens, A., Nuyens, Andre
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 189
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789062388226

Flaptekst De dievegge en de gek

De dievegge en de gek

Liefje Elberts groeit op in een schoolmeestersgezin in Benningbroek, een dorpje in de omgeving van Hoorn. Haar ouders zijn heel streng en gierig met als gevolg dat Liefje regelmatig voedsel en snoep pikt.

Op veertienjarige leeftijd gaat ze als dienstmeid werken bij boer Simon Oostwoud en zijn vrouw Magteld in Lambertschaag. Liefje dacht erop vooruit te gaan, maar haar nieuw bazin is al even streng voor haar. De rijkdom waarmee de boerin graag pronkt, wekt bij haar veel jaloezie op. Op de boerderij zet ze haar diefstallen voort. In haar diepste dromen hoopt ze ooit ook een deftige dame te worden.

Pieter Soetemondt heeft een vader die veel drinkt en door zijn dronkenschap zijn gezin in armoede stort. Dan sterft zijn vader. Pieter kan dit alles niet goed verwerken en belandt na enige tijd in het dolhuis in Haarlem. Na ongeveer een jaar besluit hij uit het dolhuis te ontsnappen. Dankzij zijn grote fantasie houdt hij zich in leven door middel van oplichterij.

Wanneer Pieter dreigt te verdrinken in een moeras in de buurt van Lambertschaag, wordt hij door Liefje gered. Later ontmoeten ze elkaar opnieuw tijdens de kermis in Hoorn...

De dievegge en de gek laat zien hoe twee jongeren, na een armoedige en ongelukkige jeugd, verliefd op elkaar worden en bezeten raken van de gedachte om rijk te worden.

Van Andr uyens verschenen eerder bij Christofoor onder andere De meikoningin, Brief in een polsstok, Het geheim van de zandloper en Huis van Geluk. Bovendien schreef hij de tekst van de prentenboeken Vlinder en vlieg en Vlinder en vlieg verliefd.

Meer informatie over Andr uyens vindt u op zijn website: www.andrenuyens.nl

Alle informatie over de (kinder- en jeugd)boeken, sprookjes, sagen, mythen en legenden en prentenboeken van Uitgeverij Christofoor vindt u op: www.christofoor.nl.