De eendenman

Productkenmerken

Auteur: Moeliker, Kees, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 5e editie, 205 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789046804797, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

€ 9,20
Op voorraad
De eendenman
De eendenman

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

De eendenman

Hoofdtitel De eendenman
Ondertitel over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedrag
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Moeliker, K., Moeliker, Kees
Druk 1e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 205
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-2009
ISBN 9789046804797

Flaptekst De eendenman

Over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedrag

Op een mooie dag vloog een eend zich dood tegen de glazen gevel van een natuurhistorisch museum. Gealarmeerd door de harde klap keek conservator Kees Moeliker uit het raam: voor zijn ogen werd de versdode woerd langdurig 'verkracht' door een andere mannetjeseend. Voor de droog-wetenschappelijke publicatie over dit eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend ontving hij de Ig Nobelprijs, voor onderzoek 'dat je eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet'. Met een zelfde gevoel voor humor en publiciteit haalde hij de wereldpers met zijn oproep om - voor het te laat is - met uitsterven bedreigde schaamluizen aan het museum te schenken.

In dit boek vertelt 'de eendenman' de verhalen achter de eend en de schaamluis, en put hij uit zijn rijke archief van ander onwaarschijnlijk onderzoek en nog meer opmerkelijke waarnemingen, waaronder die van een transseksuele fazant, kraaien die raamslachtoffers onthoofden en een merel die al vier jaar bijna niets anders doet dan tegen het raam vliegen. Een fascinerend boek, met vreemde vogels in de hoofdrol.