De goddelijke komedie

Productkenmerken

Auteur: Dante, Uitgever: Dwarsligger, 1137 pagina's, Zakboekje met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789049800239, Gepubliceerd in 1998. Boeknummer van verkoper: 41929.

Productbeschrijving

Dun papierdruk. Vertaling Frans van Dooren

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
De goddelijke komedie
De goddelijke komedie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De goddelijke komedie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De goddelijke komedie

Hoofdtitel De goddelijke komedie
Reeks Dwarsligger®
Uitgever Uitgeverij Dwarsligger®, Dwarsligger
Auteur(s) Dante
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 1137
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2010
ISBN 9789049800239

Flaptekst De goddelijke komedie

Aan het begin van de veertiende eeuw nam het leven van Dante Alighieri (1265-1325) een dramatische wending. Door de pausgezinden werd hij veroordeeld tot ballingschap. Dat bleek de voedingsbodem voor het belangrijkste werk uit de Italiaanse letterkunde.

De goddelijke komedie is een van de hoogtepunten van de wereldliteratuur, in één adem genoemd met werken als de Odyssee, Faust, Don Quichot en Macbeth. Van het omvangrijke werk, dat uit ruim 14.000 verzen bestaat, is Dante zowel hoofdpersoon als verteller. Hij beschrijft hierin een denkbeeldige reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, louteringsberg en paradijs. Deze reis voert hem van de diepste ellende van het kwaad naar de uiteindelijke aanschouwing Gods.

De goddelijke komedie is vele malen volledig in het Nederlands vertaald. De alom geprezen prozavertaling van Frans van Dooren (1934-2005) maakt Dante toegankelijk voor de moderne lezer, met behoud van de grote zeggingskracht van het origineel. Frans van Dooren werd onderscheiden met de prestigieuze erepenning van de Italiaanse Società Dante Alighieri en ontving voor zijn vertalingen de Martinus Nijhoffprijs, de belangrijkste prijs die in Nederland aan vertalers wordt toegekend.

Over de dwarsligger®

De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat - 12 bij 8 centimeter - en lichte gewicht - gemiddeld nog geen 145 gram - is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
De goddelijke komedie
De goddelijke komedie
★★★★
1999 11e 596
Gebonden met linnen kaft en omslag
Zeer goed, omslag redelijk
€ 25.95