De illusie van onfeilbaarheid

Productkenmerken

Auteur: Soros, George, Uitgever: Contact, 256 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025427467 (ISBN10: 9025427464), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Pleidooi voor de open samenleving. Vertaald door peter Diderich

€ 8,20
Op voorraad
De illusie van onfeilbaarheid
De illusie van onfeilbaarheid

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De illusie van onfeilbaarheid" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Illusie van onfeilbaarheid

Hoofdtitel Illusie van onfeilbaarheid
Ondertitel pleidooi voor de open samenleving
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Soros, G., Soros, George
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2006
ISBN 9789025427467

Flaptekst Illusie van onfeilbaarheid

Eigenlijk was George Soros bezig met een terugblik op zijn leven en carri , maar er kwam iets tussen: de Amerikaanse politiek van de afgelopen zes jaar. Die heeft bij Soros een ongekende bezieling losgemaakt, en daarvan is De illusie van onfeilbaarheid het resultaat. Als politicus zonder partij beschrijft Soros hoe het land dat als moreel baken in de wereld wil fungeren, is ontspoord. De war on terror heeft Amerika de verkeerde kant opgestuurd, zowel wat buitenlandse als binnenlandse politiek betreft. We moeten van het idee af, aldus Soros, dat we bezig zijn met een rechtvaardige strijd die met alle middelen gewonnen moet worden, en ons bezinnen op de thema's die in onze tijd werkelijk van belang zijn: mensenrechten, het milieu, de nucleaire verhoudingen in Azi n het Midden-Oosten. In De illusie van onfeilbaarheid zet Soros de stand van zaken in de wereld op scherpe en overtuigende wijze uiteen.

George Soros is een van de rijkste mensen ter wereld, en hij heeft besloten zijn geld te gebruiken om de wereld te veranderen. Het ideaal van de open samenleving wordt specifiek ondersteund door het Open Society Institute en het Soros Foundation Network. Van Soros verschenen in Nederland onder andere het baanbrekende De crisis van het mondiale kapitalisme (1998), Globalisering (2002) en De zeepbel van de Amerikaanse macht (2004).