De laatste zomer van de krijgers des doods

Productkenmerken

Auteur: Stork, Francisco X., Uitgever: Lemniscaat, 301 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789047703471, Gepubliceerd in 2010. Boeknummer van verkoper: 57295.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders

€ 14,25
Op voorraad
De laatste zomer van de krijgers des doods
De laatste zomer van de krijgers des doods

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De laatste zomer van de krijgers des doods" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

De laatste zomer van de krijgers des doods

Hoofdtitel De laatste zomer van de krijgers des doods
Uitgever Lemniscaat, Uitgeverij, Lemniscaat
Auteur(s) Stork, Francisco X.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 301
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2011
ISBN 9789047703471

Flaptekst De laatste zomer van de krijgers des doods

Pancho wil wraak. Zijn zus is vermoord - al denkt de politie daar anders over - en hij heeft gezworen de dader te doden.

Omdat zijn vader is omgekomen bij een ongeluk en hij geen moeder meer heeft, belandt Pancho in St. Anthony's Home. Daar krijgt hij de taak om D.Q., die een hersentumor heeft, bij te staan in zijn laatste dagen. Alsof hij nog niet genoeg met de dood werd geconfronteerd! Maar D.Q. zit nog vol levenslust. Hij schrijft het Manifest van de Krijgers des Doods, een plan om alles uit zijn korte leven te halen. En hij is verliefd, op Marisol. Hij wil niet sterven voor hij haar voor zich gewonnen heeft.

Zal Pancho zich laten leiden door D.Q.'s visie en door zijn steeds sterkere gevoelens voor Marisol, of kiest hij er toch voor zijn wraakactie uit te voeren?

Telkens toont Stork je weer een nieuwe kant van Pancho, een jongen van uitersten. Langzaam wikkelt hij de schijnbaar onontwarbare kluwen af, waarbij hij de lezer tot op het allerlaatste moment in spanning weet te houden.

Francisco X. Stork (Marcelo en de echte wereld) putte voor deze YA-roman inspiratie uit zijn eigen leven: een Amerikaanse jongen van Mexicaanse afkomst, die een ogenschijnlijk hopeloos leven leidt en zich daaruit probeert los te worstelen.