De lessen van mevrouw Lohmark

Productkenmerken

Auteur: Schalansky, Judith, Uitgever: Signatuur, 5e editie, 222 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789056724481, Gepubliceerd in 2013. Boeknummer van verkoper: 63759.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Vertaald door Goverdien Hauth-Grubben

€ 7,65
Op voorraad
De lessen van mevrouw Lohmark
De lessen van mevrouw Lohmark

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De lessen van mevrouw Lohmark" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

De lessen van mevrouw Lohmark

Hoofdtitel De lessen van mevrouw Lohmark
Uitgever Bruna Uitgevers, A.W., Signatuur
Auteur(s) Schalansky, Judith
Druk 1e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 152
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 11-2012
ISBN 9789056724481

Flaptekst De lessen van mevrouw Lohmark

Aanpassing is alles, weet Inge Lohmark. Per slot van rekening onderwijst ze al meer dan dertig jaar het vak biologie. Ze staat erom bekend dat ze de leerlingen kort kan houden en dat zonder woedeaanvallen of gesmijt met sleutelbossen. Daar is ze trots op. De teugels vieren kan namelijk altijd nog.

En als er toch een keer onrust heerst, hoef je alleen maar met je vingernagels over het bord te krassen. Voor de leerlingen is het sowieso het beste hen elk moment te laten voelen dat ze aan haar overgeleverd zijn, in plaats van ze voor te spiegelen dat ze ook maar iets te zeggen hebben. Niemand heeft een keus. Je hebt de teeltkeus en dat was het dan.

Als Inge gevoelens begint te ontwikkelen voor een leerlinge uit de derde klas die de gebruikelijke haat-liefdeverhouding voor de jeugd overstijgen raakt haar `biologistische wereldbeeld aan het wankelen.

Schalansky schetst trefzeker en met veel vaart en humor - vooral humor! - de wedervaardigheden van Inge Lohmark in haar laatste jaren als docent, en noteert fijntjes de barstjes die haar zo zorgvuldig gecultiveerde ijzeren uitstraling begint te vertonen.