De literaire kring

Productkenmerken

Auteur: Februari, Marjolijn, Uitgever: Prometheus, 253 pagina's, Gebonden met harde kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789044608571, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 7,20
Op voorraad
De literaire kring
De literaire kring

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De literaire kring" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De literaire kring

Hoofdtitel De literaire kring
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Februari, M., Februari, Marjolijn
Druk 11e druk
Taal Nederlands
Pagina's 254
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2007
ISBN 9789044608571

Flaptekst De literaire kring

'Ze hebben natuurlijk nooit gedacht date en van de kinderen op een goede dag een boek zou schrijven. En dat alle dingen daardoor zo veel jaren later opeens weer aan de orde zouden komen. Ze zijn altijd vastbesloten geweest de vader van Ruth Ackermann te vergeten en gaandeweg zijn ze ook hun eigen aandeel in de geschiedenis vergeten. Of misschien niet vergeten, maar het is ze gelukt eromheen te leven.'

De dertigjarige Teresa Pellikaan woont weer in het dorp waar ze is opgegroeid. Haar rijke echtgenoot is er lid geworden van de literaire kring, ooit opgericht door Teresa's vader, de nog steeds zeer aanwezige jurist Randolf Pellikaan.

Op een dag in het voorjaar hoort Teresa dat haar vroegere klasgenoot Ruth Ackermann een internationale bestseller heeft geschreven. Het lijkt haar een mooi idee als de literaire kring in het dorp dat beroemde boek gaat lezen, maar iedereen reageert opmerkelijk afwijzend.Langzamerhand krijgt Teresa te horen wat er in het verleden is gebeurd rond de familie van de wereldberoemde schrijfster.

Dan wordt bekend dat Ruth Ackermann op uitnodiging van de boekhandelaar komt spreken in het dorp; zo wordt de literaire kring wel gedwongen het boek te lezen.

Met De literaire kring schreef Marjolijn Februari de grote Nederlandse roman over de weldenkende klasse.