De onzichtbare brug

Productkenmerken

Auteur: Orringer, Julie, Uitgever: Prometheus, 687 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789044604313, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 19,75
Op voorraad
De onzichtbare brug
De onzichtbare brug

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De onzichtbare brug" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De onzichtbare brug

Hoofdtitel De onzichtbare brug
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Orringer, Julie
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 687
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2010
ISBN 9789044604313

Flaptekst De onzichtbare brug

Een onbekende geschiedenis, een onvergetelijk verhaal

Parijs, 1937. Andras Lévi, een Hongaars-joodse architectuurstudent, arriveert met één koffer, een studiebeurs en een mysterieuze brief die hij heeft beloofd af te leveren bij een onbekende vrouw. Rond dezelfde tijd gaat zijn oudere broer geneeskunde studeren in Italië en sluit zijn jongste broer zich aan bij een theatergezelschap. Hoopvol beginnen zij aan hun nieuwe levens. Maar de tijden zijn aan het veranderen. De naderende oorlog maakt het voor de broers steeds moeilijker om een normaal leven te leiden.

Julie Orringer neemt de lezer mee naar het Hongaarse dorpje Konyár, naar de opera van Boedapest, naar het artiestenleven van Parijs en uiteindelijk naar de keiharde overlevingsstrijd in de werkkampen.

De onzichtbare brug is een boek over de kracht van kunst, talent, vriendschap en broederliefde. Een aangrijpend verhaal over een joodse familie die zich verwoed staande probeert te houden terwijl de wereld zoals ze die kent langzaamaan vergaat.

De onzichtbare brug is de langverwachte debuutroman van Julie Orringer (1973). Eerder schreef ze de alom geprezen verhalenbundel Ademhalen onder water. Ze woont in Brooklyn, New York.

'Het is een enorme prestatie om een volledig verloren wereld te laten herrijzen. De manier waarop Julie Orringer deze wereld en zijn inwoners weet te bezielen, is het werk van een genie.'

michael chabon, auteur van de wonderlijke avonturen van kavalier en clay

'Orringer is een fantastische verhalenverteller. Net als in het werk van Tolstoj en Eliot wordt de lezer meegevoerd naar een andere wereld: de wereld van de jonge Andras, zijn vrienden, familie en geliefde _ en het landschap van oorlog en verlossing. (...) Dit is de roman van het jaar.'

andrew sean greer, auteur van de bekentenissen van max tivoli