De thuiskomst

Productkenmerken

Auteur: Enquist, Anna, Uitgever: De Arbeiderspers, 2e editie, 415 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029562584 (ISBN10: 9029562587), Gepubliceerd in 2005. Boeknummer van verkoper: 61201.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 13,45
Op voorraad
De thuiskomst
De thuiskomst

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De thuiskomst" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De thuiskomst

Hoofdtitel De thuiskomst
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) Enquist, A., Enquist, Anna
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 415
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2005
ISBN 9789029562584

Flaptekst De thuiskomst

Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook, die begonnen is aan de laatste etappe van zijn tweede grote wereldreis waarin het zuidelijk halfrond in kaart moet worden gebracht.

Roem zal zijn deel zijn. Een eenvoudige boerenjongen is als verlichte geest de wereldzeeën gaan bevaren en opgeklommen tot de sociale elite van zijn land. Maar wat zegt dat over zijn merites als echtgenoot en als vader? Vijf kinderen heeft Elizabeth al van hem gebaard. De twee oudsten, Jamie en Nathaniël, hebben hun vader maar weinig gezien. Drie anderen overleden vroeg, haar enige dochter Elly ten gevolge van een noodlottig ongeluk.

Wanneer James in de zomermaanden van 1775 inderdaad arriveert, is het de vraag wie Elizabeth in haar armen sluit: een wettige echtgenoot die toch in zekere zin een vreemde blijven zal, of een man die eindelijk thuiskomt, zijn maritieme aspiraties terzijde schuift en eindelijk tijd zal hebben voor haar en de kinderen.

Elizabeth raakt al spoedig in verwachting van een zesde kind en alles lijkt erop dat James Cook definitief aan wal zal blijven. Maar wie moet dan het bevel gaan voeren op de Resolution wanneer dat schip, halverwege 1776, zal uitvaren met de bedoeling via de noordelijke doorgang terug te keren?>br>

Een historische roman over de Verlichting, Londen, maritieme ontdekkingsreizen, James Cook, maar vooral over de vrouw van Cook, Elizabeth Batts, de achterblijfster, moeder van zes kinderen van wie geen haar overleefde.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Thuiskomst
Thuiskomst
★★★★★
2010 281
Ingenaaid met harde kaft
Nieuwstaat
€ 8.75